Logodiatrofis.gr
ΓλυκάΣυνταγές

Mπισκότα σε στρώμα λεμονιού

Γλυκός «πειρασμός» που περιλαμβάνει τις διατροφικές ιδιότητες του λεμονιού!

Χρόνος προετοιμασίας 25΄

Υλικά για 6 ατομικά μπολ

  • 24 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Για την κρέμα

  • 500ml φρέσκο γάλα πλήρες (2 κούπες)
  • 70g ζάχαρη (4 ½ κουταλιές της σούπας)
  • 30g κορν φλάουρ (3 κουταλιές της σούπας)
  • 1 αυγό
  • ξύσμα ενός λεμονιού

Για το ζελέ

  • 500ml νερό(2 κούπες)
  • 2 φακελάκια (20g) ζελατίνη granule (κόκκους) (2 κουταλιές της σούπας)
  • 90g ζάχαρη (6 κουταλιές της σούπας)
  • χυμό από 2 μικρά λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

ΚΡΕΜΑ

  1. Ζεσταίνουμε αρκετά το γάλα σε ένα κατσαρολάκι.
  2. Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα το αυγό με τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ.
  3. Αδειάζουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι με το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει καλά η κρέμα.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού στο μίγμα μας.

ΖΕΛΕ

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 250ml νερού.
  2. Αδειάζουμε τα φακελάκια με τη σκόνη της ζελατίνης στην κατσαρόλα με το νερό και αφήνουμε για 10΄.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα επάνω στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, συμπληρώνουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, αυτή τη φορά για να λιώσει η ζάχαρη.
  5. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο κρύο νερό

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  1. Σε 6 γυάλινα μπολ στρώνουμε την κρέμα σαν πρώτο στρώμα. Από επάνω συμπληρώνουμε το ζελέ σαν δεύτερο στρώμα, και αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να κρυώσει(δεν πρέπει να παγώσει).
  2. Πριν δέσει βυθίζουμε τα μπισκότα μέσα στα δύο στρώματα ολόκληρα ή σπασμένα στη μέση (4μπισκότα σε κάθε μπολ) και σερβίρουμε.

Διατροφικό σχόλιο: Τα μπισκότα μαζί με το γάλα παρέχουν στον οργανισμό σημαντική ποσότητα βιταμινών της οικογένειας Β, που βελτιώνουν τις πνευματικές λειτουργίες, τη μνήμη και το μεταβολισμό. Η συνταγή αυτή είναι επίσης πλούσια σε ασβέστιο και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην καλή υγεία των οστών και στη μυϊκή ενδυνάμωση.

ΑΠΟΔΟΣΗ ORAC (in vitro) ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 980

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ