Logodiatrofis.gr
ΖυμαρικάΣυνταγές

Spaghettini με ξιφία, φιστίκια και πορτοκάλια

Μια πρωτότυπη και ασυνήθιστη συνταγή, στην οποία απόλυτοι πρωταγωνιστές είναι οι γεύσεις της Σικελίας.

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Ποσότητα

Spagghetini

350 γρ.

Ξιφίας

300 γρ.

Φιστίκια

60 γρ.

Ντοματίνια Τσέρι

6

Πορτοκάλι

1

Scalogni

1

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας

Μαϊντανός

1 κουταλιά της σούπας

Αλάτι

–          

Πιπέρι

–          

Θερμιδική αξία: 561 kcal
Πρωτεΐνες: 30 γρ.
Υδατάνθρακες: 72 γρ.
Λιπαρά: 17 γρ.

 Προετοιμασία  

  1. Κόψτε το ψάρι σε κύβους, ψιλοκόψτε τα φιστίκια, στίψτε το πορτοκάλι και κόψτε τη φλούδα του σε λωρίδες.
  2. Σοτάρετε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, προσθέστε το ψάρι και μαγειρέψτε για 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, τα φιστίκια, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, αλάτι και πιπέρι και κατεβάστε από τη φωτιά.
  3. Βράστε σε νερό τη φλούδα του πορτοκαλιού κομμένη σε λωρίδες για 2 λεπτά, στραγγίστε και επαναλάβετε τη διαδικασία αφού πρώτα αλλάξετε το νερό. Με αυτό τον τρόπο εξαλείφεται η πικράδα της φλούδας.
  4. Βράζετε τα Spaghettini της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε μόλις γίνουν al dente και περιχύστε με τη σάλτσα, γαρνίροντας με τις λωρίδες πορτοκαλιού και μαϊντανό.

 Απαιτούμενος χρόνος
30 λεπτά

Διατροφικό tip

Τα ζυμαρικά αποτελούν μια αγνή τροφή φυτικής προέλευσης που προσφέρει δύναμη, ενέργεια αργής απελευθέρωσης και σημαντικές θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό. Η προσθήκη του ξιφία στο πιάτο ενισχύει τις πρωτεΐνες του γεύματος και προσφέρει τα πολύτιμα ω – 3 λιπαρά οξέα. Τα ω – 3 λιπαρά είναι φυσικές αντιφλεγμονώδεις ουσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ