Συνταγή για κουνουπίδι και γογγύλια με αντσούγιες και κάπαρη:
• Μερίδες: 2
• Δυσκολία: *
• Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
• Χρόνος μαγειρέματος: 10-15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. κουνουπίδι
- 1 γογγύλι
- 4 φιλέτα αντσούγιας
- 10 σπόροι κάπαρης σε λάδι
- δεντρολίβανο, όσο θέλετε
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 2 κουτ. της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (περίπου 20 γρ.)
- 2 κουτ. της σούπας ξύδι (περίπου 25 ml)
- πλυμένα φύλλα λάχανου για γαρνιτούρα
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίστε και πλύντε το κουνουπίδι.
- Πλύντε και καθαρίστε το γογγύλι, ψιλοκόψτε το, βάλτε το σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σιγοβράστε το μαζί με το δεντρολίβανο και τέσσερις σπόρους κάπαρης.
- Προσθέστε αμέσως αλάτι ώστε το γογγύλι να βγάλει ευκολότερα τους χυμούς του και να μαγειρευτεί καλύτερα. Αν χρειαστεί προσθέστε μερικές κουταλιές νερό.
- Μόλις μαλακώσει το γογγύλι προσθέστε τα δύο φιλέτα αντσούγιας κομμένα σε μικρά κομμάτια και το κουνουπίδι.
- Ανακατέψτε, σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά. Βγάλτε το τηγάνι από το μάτι, μοιράστε το μίγμα σε πιάτα και γαρνίρετε με τα φύλλα του λάχανου.
- Ψιλοκόψτε το σκόρδο, τους υπόλοιπους έξι σπόρους κάπαρης, τις υπόλοιπες αντσούγιες, το λάδι και το ξύδι. Προσθέστε το μίγμα πάνω στα λαχανικά και σερβίρετε.
–
Περισσότερες υγιεινές, θρεπτικές Superfood συνταγές που σας γεμίζουν ενέργεια θα βρείτε στο βιβλίο «SUPERFOODS»