Logodiatrofis.gr
ΣαλάτεςΣυνταγές

Κουνουπίδι και γογγύλια με αντσούγιες και κάπαρη

Συνταγή για κουνουπίδι και γογγύλια με αντσούγιες και κάπαρη:

• Μερίδες: 2

• Δυσκολία: *

• Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

• Χρόνος μαγειρέματος: 10-15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. κουνουπίδι
  • 1 γογγύλι
  • 4 φιλέτα αντσούγιας
  • 10 σπόροι κάπαρης σε λάδι
  • δεντρολίβανο, όσο θέλετε
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 2 κουτ. της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (περίπου 20 γρ.)
  • 2 κουτ. της σούπας ξύδι (περίπου 25 ml)
  • πλυμένα φύλλα λάχανου για γαρνιτούρα
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίστε και πλύντε το κουνουπίδι.
  2. Πλύντε και καθαρίστε το γογγύλι, ψιλοκόψτε το, βάλτε το σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σιγοβράστε το μαζί με το δεντρολίβανο και τέσσερις σπόρους κάπαρης.
  3. Προσθέστε αμέσως αλάτι ώστε το γογγύλι να βγάλει ευκολότερα τους χυμούς του και να μαγειρευτεί καλύτερα. Αν χρειαστεί προσθέστε μερικές κουταλιές νερό.
  4. Μόλις μαλακώσει το γογγύλι προσθέστε τα δύο φιλέτα αντσούγιας κομμένα σε μικρά κομμάτια και το κουνουπίδι.
  5. Ανακατέψτε, σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά. Βγάλτε το τηγάνι από το μάτι, μοιράστε το μίγμα σε πιάτα και γαρνίρετε με τα φύλλα του λάχανου.
  6. Ψιλοκόψτε το σκόρδο, τους υπόλοιπους έξι σπόρους κάπαρης, τις υπόλοιπες αντσούγιες, το λάδι και το ξύδι. Προσθέστε το μίγμα πάνω στα λαχανικά και σερβίρετε.

Περισσότερες υγιεινές, θρεπτικές Superfood συνταγές που σας γεμίζουν ενέργεια θα βρείτε στο βιβλίο «SUPERFOODS»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ