Συνταγή για σπαγγετίνι σόγιας με φουντούκια:
• Μερίδες: 2
• Δυσκολία: *
• Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
• Χρόνος μαγειρέματος: 2 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 2 φωλιές σπαγγετίνι σόγιας (περίπου 150 γρ.)
- 4 κουτ. της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (περίπου 40 γρ.)
- 30 γρ. αλεσμένα φουντούκια
- 10 φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού
- Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλύντε το βασιλικό και στεγνώστε τον ελαφρώς με χαρτί κουζίνας. Βάλτε οκτώ φυλλαράκια στο λάδι και αφήστε τα για μία ώρα μέχρι να του δώσουν γεύση.
- Σουρώστε το λάδι και βάλτε το σε μια ζεστή σουπιέρα. Προσθέστε τα μισά αλεσμένα φουντούκια.
- Βράστε μπόλικο αλατισμένο νερό και μαγειρέψτε τα σπαγγετίνι για 2 λεπτά περίπου. Στραγγίξτε τα και βάλτε τα στη σουπιέρα.
- Ανακατέψτε και προσθέστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα υπόλοιπα φουντούκια.
- Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρετε αμέσως.