• Σάββατο, 19 Οκτώβριος 2019 | 04:58
Ακολουθώ μια διατροφή που καίει λίπος και ενεργοποιεί το μεταβολισμό. Ακολουθώ μια διατροφή που καίει λίπος και ενεργοποιεί το μεταβολισμό.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

Ακολουθώ μια διατροφή που καίει λίπος και ενεργοποιεί το μεταβολισμό. Για 14 μέρες τρως ψητά χωρις λαδι και  αλατι, κοτοπουλο φιλετο, μοσχαρι φιλετο, συκωτι και ψαρι, με πρασινες σαλατες εως κυρια γευματα και πρωινο - γάλα απαχο με δημητριακά ολικης, ξινομηλο γιαουρτι απαχο για απογευματινο και 2λτ νερο ημερησιως. Έχω ρυθμισμενο θυροειδη, παιρνω καθημερινα θυρορμονη. Όλο αυτο με επηρεαζει καπου αρνητικα?

Το διαιτολόγιο που θα ακολουθήσετε είτε για απώλεια είτε για κάποιο παθολογικό πρόβλημα πρέπει να είναι εξατομικευμένο και να έχουν ληφθεί υπόψιν όλες οι παράμετροι.

Οι πρωτεϊνικές δίαιτες (του τύπου που έχετε στα χέρια σας - συνοδεύονται από απώλεια υγρών και μυϊκού ιστού, μαζί ασφαλώς με απώλεια λίπους, δεδομένου ότι συνήθως είναι χαμηλές και σε θερμίδες) είναι πολύ αποτελεσματικές βραχυπρόθεσμα, αλλά καλό θα ήταν να μην τις υιοθετείτε για παρατεταμένα διαστήματα.

Αυτού του τύπου οι δίαιτες πρέπει να εφαρμόζονται υπό ιατρική και διαιτολογική παρακολούθηση και για μικρό χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, τα διαιτολόγια αυτά δεν πρέπει να ακολουθούνται από παιδιά, εφήβους και εγκύους, καθώς και από άτομα με προβλήματα υγείας, όπως νεφρική ανεπάρκεια, υπερλιπιδαιμία ή υπέρταση, δεδομένου ότι δεν βασίζονται στις αρχές της ισορροπημένης διατροφής.

Ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο θα πρέπει να περιλαμβάνει και τρόφιμα από όλες τις ομάδες !

Αναφορικά με το θυρεοειδή οι πρωτεϊνικές δίαιτες είναι αποτελεσματικές, αλλά καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν διαιτολόγο-διατροφολόγο, γιατί λόγω θυρεοειδή έχετε πιθανές ελλείψεις σε ασβέστιο, το οποίο και πρέπει να καλυφθεί μέσω διατροφής.

Σολωμού Ελένη,
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

Διευθύντρια Διαιτολογικής Μονάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Ληξούρι - Κεφαλονιά
Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
solomou@logodiatrofis.gr

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

                                    θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

 

 

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%