• Παρασκευή, 13 Δεκέμβριος 2019 | 13:10
Ανοιχτά σεμινάρια υγείας απο την Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Μεγάρων Ανοιχτά σεμινάρια υγείας απο την Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Μεγάρων


Το σεμινάριο είχε θέμα:  «5 απλά βήματα για να βελτιώσετε την διατροφή σας».  
Εισηγητής της ομιλίας ήταν ο κ. Νίκος Θυμιανίδης, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Υπεύθυνος Επιτροπής κοινωνικού έργου & ανθρωπιστικής ανάπτυξης, Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρίας (ΕΛ.Δ.Ε.). 

Ό κ. Νίκος Θυμιανίδης  ανέφερε κατά την ομιλία του, πως οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι 1 στους 2 Έλληνες δεν τρώει υγιεινά και ποιοτικά! Η κατεύθυνση προς την οποία είναι καλό να κινηθούμε για να βελτιώσουμε τους αρνητικούς δείκτες των ερευνών, είναι η υιοθέτηση της Ελληνικής Παραδοσιακής Διατροφής που για διάφορους λόγους ξεχάσαμε ή φροντίσαμε να αντικαταστήσουμε από ξενόφερτα Μοντέλα. Στην προσπάθειά μας αυτή, για Βελτίωση της διατροφικής μας συμπεριφοράς, θα χρειαστούμε 2 πολύ σημαντικά εφόδια για να αυξήσουμε τις πιθανότητες επιτυχίας,  α) Τα ισχυρά κίνητρα και β) υπομονή για τα αποτελέσματα.   Εκτός από την ποιότητα όμως θα πρέπει να προσέξουμε και την ποσότητα των γευμάτων. Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε δεν είναι το «Γιατί Τρώμε;»  αλλά το «Γιατί Τρώμε Πολύ;»

Προς αυτήν την κατεύθυνση η πρόταση του κ. Θυμιανίδη για την βελτίωση της ποιότητας της διατροφής μας καθώς και της διαχείρισης του σωματικού μας βάρους ήταν να ακολουθήσουμε τα παρακάτω 5 απλά βήματα:
1.    Σταθερή Λήψη Πρωινού,

2.    Καταναλώνω 4-5 μερ. φρούτων & λαχανικών την ημέρα,

3.    Τρώω Αργά & Υπολογίζω τις ποσότητες,

4.    Αντιλαμβάνομαι το αίσθημα του κορεσμού & της πείνας,

5.    Αντικαθιστώ την πολυθρόνα  & το αυτοκίνητο, με Περπάτημα & Ποδήλατο.   


Προσκεκλημένος της ομιλίας, ήταν ο κ. Σωκράτης Καραμπατέας, Συμβουλευτικός Ψυχολόγος. Ο κ. Καραμπατέας ανέλυσε για το πως λόγοι συναισθηματικοί, λόγοι συνήθειας, λόγοι τροφικής ανασφάλειας οδηγούν στην υπερφαγία και πως επηρεάζουν την συμπεριφορά του ατόμου στις καθημερινές δραστηριότητές του.   

Τα συμπεράσματα από το 3ο Σεμινάριο Διατροφής ήταν ενθαρρυντικά μια και η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την διατροφή τους είναι μεγάλη. Η καλύτερη άμυνα απέναντι σε πλήθος κακών μηνυμάτων & επιρροών είναι μόνο η έγκυρη & ασφαλείς ενημέρωση ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα στο να μειώσουμε αν όχι να εξαλείψουμε το φαινόμενο της παχυσαρκίας στο μέλλον.      
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κος Γρηγόρης Σταμούλης, δημοτικός σύμβουλος και ο εκδότης του περιοδικού «Εικόνα», κος Νίκος Δενδρινός,  με την σύζυγο του κα Λένα Δενδρινού.     

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  τον πρόεδρο κο Αθανάσιο Δρένη και το συμβούλιο της ΔΥ.ΚΕ.ΔΗ.ΜΕ για την άμεση ανταπόκριση τους ώστε να υλοποιηθεί ένα συντονισμένο πρόγραμμα ενημέρωσης του κοινού των Μεγάρων που αφορά θέματα υγείας.  
Την οργάνωση και τον συντονισμό επιμελήθηκε η κα. Παπαθανασίου Ελευθερία, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του  «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ-ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» Μεγάρων και Πειραιά.
Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης  ήταν το «care24.gr» το «activekids.gr» και το «logodiatrofis.gr».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Διατροφολογικής ΕταιρείαςΕΛΔΕ logo small

oles

 

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%