• Κυριακή, 20 Οκτώβριος 2019 | 06:01
Έχω σωματότυπο μήλο και το λίπος αποθηκεύεται στην κοιλιά.Θα ήταν καλύτερο να ακολουθήσω την δίαιτα Έχω σωματότυπο μήλο και το λίπος αποθηκεύεται στην κοιλιά.Θα ήταν καλύτερο να ακολουθήσω την δίαιτα

Καλησπέρα,

Σύμφωνα με τη μέθοδο Hamwi το ιδανικό σας βάρος είναι στα 61 κιλά επομένως μια απώλεια 9 κιλών είναι ένας ρεαλιστικός και ιδανικός στόχος. Με την απώλεια βάρους θα χάσετε και λίπος, το οποίο θα μειωθεί από τα σημεία που υπάρχει το πρόβλημα, δηλαδή από την κοιλιά.

Είναι σημαντικό να αποφύγεις υποθερμιδικές δίαιτες μονοφαγίας, όπως η Atkins, η οποία εξαιρεί τα τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες (ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά, δημητριακά, πατάτες), ένα από τα πιο σημαντικά μακροθρεπτικά συστατικά και προάγει τη διαδικασία της κέτωσης, που είναι άκρως επικίνδυνη για τον οργανισμό. Επιπλέον, η δίαιτα Atkins είναι ανεπαρκής σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, όπως οι βιταμίνες C, D, το φυλλικό οξύ και το ασβέστιο.

Αντίθετα, μία δίαιτα η οποία βασίζεται στις αρχές της μεσογειακής διατροφής, όπως η orac, περιέχει μία ποικιλία τροφίμων, που εξασφαλίζουν επάρκεια των θρεπτικών συστατικών και ενισχύουν τοπ μεταβολισμό.

Καλό θα ήταν να συμβουλευθείς έναν πτυχιούχο διατροφολόγο, ο οποίος θα σου σχεδιάσει εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής πλήρες στα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι ανάλογα με την ηλικία, το ύψος και το σωματικό σου βάρος.

karaiskou-tinaΤίνα Καραΐσκου
Τελειόφοιτος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
tinakaraiskou@gmail.com

  

Δείτε εδώ περισσότερες: Ερωτήσεις - Απαντήσεις...

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας, θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

 

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%