• Δευτέρα, 21 Οκτώβριος 2019 | 04:04
Ο γάμος παχαίνει... Ο γάμος παχαίνει...

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 169 νιόπαντρα ζευγάρια επί μία τετραετία.

Μέσα στο διάστημα αυτό τους ζητούσαν με τη βοήθεια αριθμητικής κλίμακας να αξιολογούν την ικανοποίηση που ένιωθαν από το γάμο τους, ενώ ταυτόχρονα κατέγραφαν το βάρος και το ύψος τους.

Διαπίστωσαν λοιπόν ότι για κάθε μονάδα που αυξανόταν η ικανοποίησή τους ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) των ανδρών και των γυναικών αυξανόταν κατά 1/10 της μονάδας ανά εξάμηνο - γεγονός που αντιστοιχεί σε περίπου μισό κιλό στην περίπτωση μιας γυναίκας με ύψος 1,62 μ. και βάρος 54 κιλά.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι σύζυγοι που δήλωναν πιο ευτυχισμένοι, ενδεχομένως να μην ανησυχούσαν και τόσο πολύ για τη σιλουέτα τους, καθώς δεν έμπαιναν στη διαδικασία να φλερτάρουν με άλλα άτομα, με αποτέλεσμα να μην αισθάνονται ότι έπρεπε να διατηρούν μια εικόνα αρεστή προς τους άλλους.

«Κατά μέσο όρο οι σύζυγοι που δήλωναν ευχαριστημένοι από το γάμο τους, είχαν μικρότερες πιθανότητες να εγκαταλείψουν το έτερό τους ήμισυ, με αποτέλεσμα να παίρνουν βάρος», εξηγεί ο δρ Αντρέα Μέλτσερ. «Αντίθετα, τα ζευγάρια που ήταν λιγότερο ευχαριστημένα από τη σχέση τους έτειναν να παίρνουν λιγότερο βάρος με την πάροδο του χρόνου. Οι σύζυγοι που έμεναν μαζί έτειναν να παχαίνουν, ενώ όσοι έπαιρναν διαζύγιο έχαναν βάρος», συμπληρώνει.

πηγή: "Καρφί"

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%