• Σάββατο, 22 Φεβρουάριος 2020 | 15:28
13η η Ελλάδα στην κατανάλωση καφέ - Πρωτιά η Λάρισα σε εθνικό επίπεδο! 13η η Ελλάδα στην κατανάλωση καφέ - Πρωτιά η Λάρισα σε εθνικό επίπεδο!

Οι κάτοικοι της Λάρισας πίνουν το 1/3 του καφέ της Ελλάδας!

 

Η Ελλάδα βρίσκεται στη 13η θέση κατανάλωσης καφέ παγκοσμίως.

Η Λάρισα από ότι δείχνουν οι αριθμοί είναι η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Και αυτό γιατί οι κάτοικοί της πίνουν το ένα τρίτο του καφέ που καταναλώνεται στη χώρα!

Οι εργαζόμενοι στις κεντρικές καφετέριες υποστηρίζουν ότι καφέ 12.00-14.00 και 19.00-21.00 πίνουν όσοι έχουν από ελάχιστη έως καθόλου δουλειά. Φοιτητές που δεν έχουν ή απλά δεν πάνε στο μάθημά τους. Μαθητές που κάνουν κοπάνα ή είναι εκδρομή. Συνταξιούχοι, οι οποίοι απολαμβάνουν ξέγνοιαστοι τον καφέ τους διαβάζοντας τα νέα της ημέρας. Νοικοκυρές που κάνουν ένα διάλειμμα είτε από τα ψώνια είτε από τις δουλειές του σπιτιού. Πτυχιούχοι...

Νέοι και νέες 25-30 ετών που μόλις έχουν πάρει το πτυχίο τους και περιμένουν κάποιο διορισμό ή αναζητούν μια θέση εργασίας, παρατάσσονται μαζί με τους υπόλοιπους προσπαθώντας να «πνίξουν» την αγωνία τους για το μέλλον σ' ένα φλιτζάνι espresso.

Με τη συζήτηση, τις χειραψίες με φίλους και γνωστούς ξεχνούν για λίγο ότι ανήκουν το 22,9% των ανέργων της χώρας.

Και παρά τις κατηγορίες των κατοίκων άλλων μεγάλων αστικών κέντρων, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τους Λαρισαίους ως αργόσχολους ή ως «τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας», στη Λάρισα δεν πτοείται κανείς.

Ετσι λοιπόν μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται στη 13η θέση στην κατανάλωση καφέ παγκοσμίως, η Λάρισα είναι η πρώτη σε εθνικό επίπεδο!

 

 

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%