• Τετάρτη, 03 Ιούνιος 2020 | 18:38
Έχω ύψος 1,57 και βάρος 51,6 κιλά Έχω ύψος 1,57 και βάρος 51,6 κιλά

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

Ερώτηση: Πόσα κιλά πρέπει να είμαι ανάλογα με το ύψος μου που είναι 1,57; Εγώ είμαι 51,6 κιλά και θέλω να χάσω βάρος αλλά δεν είμαι σίγουρη αν πρέπει να χάσω ή όχι.

Καλησπέρα,

Βάση του δείκτη μάζας σώματος σου το βάρος σου είναι απόλυτα φυσιολογικό και δεν κρίνεται απαραίτητη η απώλεια βάρους. Ένα θέλεις όμως να χάσεις, έχεις περιθώριο απώλειας 3-4 κιλών.

Καλό θα ήταν η διατροφή σου να ακολουθεί τις βασικές αρχές της μεσογειακής διατροφής.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι ότι είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Περιλαμβάνει την καθημερινή κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και τη χρήση του ελαιόλαδου ως το κύριο λίπος της δίαιτας.

Ακόμα, περιλαμβάνει την κατανάλωση ψαριών, πουλερικών και οσπρίων σε εβδομαδιαία βάση, ενώ προτείνει τον περιορισμό στην κατανάλωση κόκκινου κρέατος

Σημαντικό ρόλο, εκτός από τη σωστή διατροφή έχει και η σωματική άσκηση που σίγουρα θα συμβάλλει στην καύση του λίπους αλλά και στη διατήρηση ή και μείωση του σωματικού σου βάρους. O συνδυασμός λοιπόν διατροφής και άσκησης είναι το 'κλειδί' για την επιτυχία!

Εδώ θα βρείτε ένα ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: https://logodiatrofis.gr/diaita-orac/antioxeidwtikh-diatrofh-orac-grhgorakh

Μαριαλένα Γαλανού
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Email: [email protected]

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%