• Παρασκευή, 05 Ιούνιος 2020 | 11:38
16 Οκτωβρίου: Μία ξεχωριστή ημέρα! 16 Οκτωβρίου: Μία ξεχωριστή ημέρα!

Η Δευτέρα 16 Οκτωβρίου είναι μία ξεχωριστή ημέρα καθώς εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού – Διατροφής.

Η ημέρα αντιπροσωπεύει την επέτειο ίδρυσης του Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων (FAO) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), ακριβώς που πριν από 72 χρόνια (16/10/1945).  Μπορεί να θεωρηθεί ως «γενέθλια» ημέρα της επιστήμης της Διαιτολογίας, μιας που μας προσκαλεί να προβληματιστούμε ουσιαστικά σχετικά με την ποιότητα της διατροφής μας.

Είναι γνωστό πως η διατροφή διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην προστασία της υγείας και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σχετική επιδείνωση των διατροφικών συνηθειών των Ελλήνων. Το συγκεκριμένο φαινόμενο επιφέρει ως αποτέλεσμα την έξαρση των κρουσμάτων διαφόρων χρόνιων διατροφοεξαρτώμενων εκφυλιστικών νοσημάτων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής εορτάζεται κάθε χρόνο με ιδιαίτερες εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Με αφορμή τη συγκεκριμένη γιορτή η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία πιστές στο ετήσιο ραντεβού τους εδώ και 11 χρόνια, διοργανώνουν μία λαμπερή ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση, με κεντρικό σύνθημα: «Βελτιώνω τη διατροφή μου… Θωρακίζω τον οργανισμό μου!».

Φέτος μας φιλοξενεί ο Δήμος του Πειραιά, στον πεζόδρομο της οδού Δραγάτση πλησίον Δημοτικού θεάτρου.

Μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθούν: Επιστημονική ενημέρωση, υπολογισμός του ατομικού σας Δείκτη Μάζας Σώματος, Λιπομέτρηση, διανομή ενημερωτικών διατροφικών εκδόσεων, προιοντικών δειγμάτων - εντύπων και πολλές άλλες εκπλήξεις!

Μαζί μας θα βρίσκονται οι διατροφολόγοι της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, μαθητές από τα εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς μαζί με τη χορωδία τους, ενώ θα χαιρετίσουν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Γιώργος Γαβρίλης και εκπρόσωποι του Δήμου Πειραιά. Θα μιλήσουν εκτός από εμένα, η κα Έλλη Σπυροπούλου - Δημοσιογράφος/Πρόεδρος ΑΜΚΕ "ΜΑΧΗ για τα αυτοάνοσα νοσήματα" και η Έλλη Παπαγγελή – Παρουσιάστρια.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει η γνωστή event maker κα. Έλενα Δεφίγγου.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Δήμο Πειραιά, τα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" όπως και το Ραδιόφωνο "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM", το Ραδιόφωνο «Πειραϊκής Εκκλησίας», το «Κανάλι 1» Πειραιά, το Περιοδικό "FORMA", το "tlife.gr", το "news247.gr", το "Pathfinder.gr" κλπ. Σας περιμένουμε όλους για να γιορτάσουμε μαζί μία ολόκληρη ημέρα αφιερωμένη στη διατροφή!

Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης - ΔιαιτολόγοςΔρ. Δημήτρης Γρηγοράκης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD
• Επιστημονικός Διευθυντής ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
• Επιστημονικός Συνεργάτης ΤΕΔΔ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
• Επιστημονικός Συνεργάτης Α' Νευρολογικής Κλινικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Αιγινήτειο Νοσοκομείο
• Εκπαιδευτής Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

- Κολωνάκι: Σκουφά 32, Τηλ: 2103647517
- Άνω Πατήσια: Πρόμπονα 27 & Επινίκου, Τηλ: 2102520977
Email: [email protected]

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%