• Παρασκευή, 13 Δεκέμβριος 2019 | 11:58
1,74 ύψος και 59,50 κιλά, αλλα έχω κοιλια 1,74 ύψος και 59,50 κιλά, αλλα έχω κοιλια

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

Ερώτηση: Γεια σας είμαι 1,74 ύψος και στα 59,50 κιλά αλλα έχω κοιλια. Τι πρέπει να τρώω για να χάσω τα κιλά από την κοιλιά;

Καλησπέρα Ε.,

Ο Δείκτης Μάζας Σώματός σου είναι 19,65 με φυσιολογικό εύρος 18,5-24,9Kg/m2. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να χάσεις κιλά.

Όσον αφορά το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις με τη κοιλιά, ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις το λίπος στην κοιλιά είναι να  ακολουθείς μια  διατροφή χαμηλή σε λιπαρά, που περιλαμβάνει συστηματικά ψάρι, γιαούρτι, ανάλατους ξηρούς καρπούς, φρούτα, λαχανικά και τρόφιμα ολικής αλέσεως. Μπορείς να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, καθώς περιέχουν πολλές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά και καταστέλλουν την όρεξη. 

Επιπλέον, είναι σημαντικό να διατηρούμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο. Η ενυδάτωση θα πρέπει ιδανικά να προέρχεται από νερό ή και από τσάι με βότανα. Το πράσινο τσάι είναι ένα εξαιρετικό ρόφημα, το οποίο θα σε βοηθήσει πολύ αν το καταναλώνεις σε τακτική βάση. Είναι πλούσιο σε κατεχίνες, μία ένωση η οποία αυξάνει το μεταβολισμό του κοιλιακού λίπους στο σώμα. Καλό θα ήταν αν μπορούσες να αποφύγεις την κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη, το αλκοόλ και το αλάτι.

Εάν σου αρέσει η άσκηση και είσαι διατεθειμένη να ξεκινήσεις, τότε θα πρέπει να ξέρεις ότι είναι ένας παράγοντας ο οποίος θα σε βοηθήσει θεαματικά. Το περπάτημα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χάσεις το λίπος στη κοιλιά σε μόνιμη βάση. Βοηθάει στη μείωση του λίπους και βελτιώνει τη συνολική υγεία.

Ναταλία Βάου
Τελειόφοιτη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%