• Τρίτη, 22 Οκτώβριος 2019 | 08:50
Εδώ και 2 μήνες η ζυγαριά κόλλησε. Έχω αγανακτήσει. Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνω Εδώ και 2 μήνες η ζυγαριά κόλλησε. Έχω αγανακτήσει. Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνω

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου

Ερώτηση: Γεια σας! Είμαι μητέρα ενός παιδιού 2 ετών. Είμαι 30 χρονών, 1,48 ύψος και 63-64 κιλά. Εδώ και 5 μήνες ακολουθώ πιστά τη δίαιτά μου. Έχω χάσει ήδη 10 κιλά (ήμουν 76 κιλά) αλλά εδώ και 2 μήνες η ζυγαριά κόλλησε στο 64. Έχω αγανακτήσει. Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνω! Είχα ενοχλήσεις στο έντερο και συχνά φουσκώματα και επισκέφτηκα πρόσφατα γαστρεντερολόγο. Μου είπε να συνεχίσω κανονικά την δίαιτα που κάνω. Κάνω τη δίαιτα Orac, αλλά δεν βλέπω πλέον αποτελέσματα.

Απάντηση: Σας   ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον Δείκτη Μάζας Σώματος σας ο οποίος είναι 29,3 (με όρια 18,5-25) ανήκετε στην κατηγορία του υπέρβαρου. Το ιδανικό σας βάρος είναι τα 45 κιλά.

Οι εντερικές διαταραχές, η εμφάνιση δυσκοιλιότητας, αλλά και η έξαρση του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου μπορεί να προκαλέσουν σκαμπανεβάσματα στον δείκτη της ζυγαριάς σας. Εφ’ όσον, όμως, αντιμετωπισθούν η απώλεια λίπους θα «φανεί» στην πορεία.

Σας δίνουμε κάποιες γενικές συμβουλές για μείωση βάρους και φουσκώματος :

  • Αυξήστε την κατανάλωση φυτικών ινών δηλαδή αντικαταστήστε τα επεξεργασμένα αμυλούχα π.χ μακαρόνια, λευκό ψωμί με αντίστοιχα προϊόντα ολικής αλέσεως.
  • Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων (φρέσκων ή αποξηραμένων) και λαχανικών τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.
  • Καταναλώνετε 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα.
  • Καταναλώνετε μικρά και συχνά γεύματα.
  • Καταναλώνετε 1-2 μερίδες οσπρίων την εβδομάδα.
  • Περιορίστε την κατανάλωση γλυκών, λιπαρών, τηγανιτών φαγητών.
  • Ξεκινήστε μια φυσική δραστηριότητα ή περπάτημα τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα διότι βοηθά στην κινητοποίηση του εντέρου.

Καλό θα ήταν να ακολουθήσετε ένα σχεδιασμένο προσωπικά για εσάς πρόγραμμα διατροφής βασισμένο στις ατομικές σας ανάγκες από κάποιον ειδικό κατόπιν να κάνετε ένα ορμονολογικό έλεγχο για να δείτε  αν ο οργανισμός σας δουλεύει σωστά. 

Βιολέττα Τζεμολλάρι
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr 
violettzemollari @ yahoo.com

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%