• Σάββατο, 07 Δεκέμβριος 2019 | 14:04
Είμαι 24 χρονών, έχω ύψος 1,55 και είμαι 45 κιλά. Είμαι στα φυσιολογικά επίπεδα; Είμαι 24 χρονών, έχω ύψος 1,55 και είμαι 45 κιλά. Είμαι στα φυσιολογικά επίπεδα;

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

Ερώτηση: Είμαι 24 χρονών, έχω ύψος 1,55 και είμαι 45 κιλά. Είμαι στα φυσιολογικά πίπεδα;

Γειά σου Ά.,

Σύμφωνα με τα δεδομένα που μας δίνεις βρίσκεσαι στα χαμηλότερα επίπεδα του φυσιολογικού βάρους. Θα πρέπει λοιπόν να αυξήσεις με προσοχή το βάρος σου κατά 5 κιλά ώστε να βρίσκεσαι σε πιο ασφαλές επίπεδα, διότι πρέπει να έχεις κατά νου να μην πέσει ο Δείκτης Μάζας Σώματος σου κάτω από το 18.5 (εσύ βρίσκεσαι στο 18,7), διότι μετά θα κατατάσσεσαι στην κατηγορία ελλιποβαρής και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα στην υγεία σου.

 Ξεκίνα με αύξηση των θερμίδων κατά 500 θερμίδες ημερησίως. Δηλαδή αν καταναλώνεις 1.500 θερμίδες θα πρέπει να τις κάνεις 2.000 θερμίδες.

Φρόντισε λοιπόν να τρως πολλά γεύματα την ημέρα, έτσι ώστε το σώμα να πάρει όλες τις επιπλέον θερμίδες που χρειάζεται. Βέβαια, το γεγονός πως πρέπει να τρως γεύματα με περισσότερες θερμίδες, δεν σημαίνει πως μπορείς να τρως οτιδήποτε.

Οι επιπλέον θερμίδες θα πρέπει να είναι ποιοτικές και όχι άχρηστες θερμίδες. Σε ένα σωστό πρόγραμμα για αύξηση βάρους οι θερμίδες που προσθέτουμε είναι από τροφές που καλύπτουν όλες τις ομάδες τροφίμων και όχι από άχρηστες τροφές όπως fast food ή άλλα τέτοια τρόφιμα.

Μαριαλένα Γαλανού
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Email: margi.59@hotmail.com

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%