• Τετάρτη, 16 Οκτώβριος 2019 | 20:41
Είμαι 58 ετών και θέλω να αυξήσω το μεταβολισμό μου και να χάσω βάρος Είμαι 58 ετών και θέλω να αυξήσω το μεταβολισμό μου και να χάσω βάρος

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

Ερώτηση: Καλησπέρα, είμαι 58 ετών και έχω κάποιες ερωτήσεις! 1. Πόσο πιο δύσκολο είναι να χάσει κανείς κιλά σε αυτή την ηλικία σε σχέση με τις νεότερες. 2. Tί μπορώ να κάνω για να αυξήσω το μεταβολισμό μου και να αδυνατίσω. 3. Ποια εποχή του έτους είναι καλύτερη για αποτελεσματικό αδυνάτισμα;

Σε κάθε περίπτωση με την πάροδο της ηλικίας μειώνεται η μεταβολική ικανότητα… Υπολογίζεται ότι μετά τα 25 έτη η μείωση του μεταβολικού ρυθμού ανέρχεται σε 10% ανά δεκαετία.

Ωστόσο, το βιολογικό αυτό ηλικιακό μειονέκτημα μπορεί να αντισταθμιστεί με την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, η οποία μπορεί να λειτουργήσει αντισταθμιστικά στις επιπτώσεις που επιφέρει η ηλικιακή άνοδος.

Επομένως, η επιθυμία για μείωση βάρους δεν μπορεί να είναι ανεκπλήρωτη, από τη στιγμή που ενεργές γυναίκες ηλικίας 58 ετών μπορεί να διαθέτουν υψηλότερη μεταβολική δραστηριότητα σε σχέση με καθιστικές 30άχρονες.

Σχετικά με το θέμα της καταλληλότερης εποχής για απώλεια βάρους, αυτό είναι καθαρά θέμα προσωπικής ιδιοσυγκρασίας…. 

Καλοκαίρι και χειμώνας παρουσιάζουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ως προς τις ευρύτερες επιπτώσεις τους στη ρύθμιση του σωματικού βάρους.

Το χειμώνα (λόγω ψύχους) ο μεταβολικός ρυθμός είναι υψηλότερος κατά 10% σε σχέση με το καλοκαίρι, γεγονός όμως που αντισταθμίζεται από την αυξημένη όρεξη και διάθεση για φαγητό που παρατηρείται τη συγκεκριμένη εποχή.

Από την άλλη το καλοκαίρι παρουσιάζεται υψηλότερη φυσική δραστηριότητα λόγω μεγαλύτερης διάρκειας της ημέρας, αλλά και περισσότεροι διατροφικοί πειρασμοί και προκλήσεις όπως είναι τα παγωτά και οι βραδινές έξοδοι…

Επομένως, η επιλογή της κατάλληλης εποχής είναι καθαρά θέμα της ατομικής σας διάθεσης!

Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης - ΔιαιτολόγοςΔρ. Δημήτρης Γρηγοράκης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD
Επιστημονικός Διευθυντής ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
Επιστημονικός Συνεργάτης ΤΕΔΔ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Κολωνάκι: Σκουφά 32, Τηλ: 2103647517
Άνω Πατήσια: Πρόμπονα 27 & Επινίκου, Τηλ: 2102520977
Email: grigorakis@logodiatrofis.gr

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%