Logodiatrofis.gr
Ο ειδικός απαντά...

Να πίνουμε αγελαδινό γάλα και γιαούρτι ή να τρώμε πρόβειο γιαούρτι;

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου…

Τί είναι καλύτερο: Να πίνουμε αγελαδινό γάλα και γιαούρτι ή να τρώμε πρόβειο γιαούρτι;

Το γάλα και το γιαούρτι είναι προϊόντα πλούσια σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά, ασβέστιο, φώσφορο, άλλα και μέταλλα και ιχνοστοιχεία και βιταμίνες Α και του συμπλέγματος Β, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την υγεία των οστών και των δοντιών.

Το αγελαδινό γάλα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο σε σχέση με άλλα γάλατα και χαμηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνες Β3, Β6 και C.

Από την άλλη το πρόβειο γάλα διαθέτει μεγαλύτερες ποσότητες ασβεστίου, όπως επίσης και περισσότερη πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά από το αγελαδινό.

Το μόνο αρνητικό είναι η έντονη και ίσως για κάποιους δυσάρεστη οσμή του πρόβιου γάλακτος, όπως επίσης και η πιθανότητα ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών λόγω τις χαμηλής θερμοκρασίας παστερίωσής του.

Όσον αφορά το γιαούρτι, το πρόβειο έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα ενώ παράλληλα δίνει λιγότερες θερμίδες από το αγελαδινό γιαούρτι.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο – Διατροφολόγο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ