• Τετάρτη, 29 Ιανουάριος 2020 | 00:08
Αν αδυνατισω 2 κιλά από την κοιλιά θα ήμουν εντάξει Αν αδυνατισω 2 κιλά από την κοιλιά θα ήμουν εντάξει

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

Ερώτηση: Είμαι 52 χρονών 57 κιλά/ 1.55 ύψος. Με ενοχλεί η κοιλιά. Αν αδυνατισω 2 κιλά από την κοιλιά θα ήμουν εντάξει.

Καλησπέρα Α.,

Βάση του δείκτη μάζας σώματος σου βρίσκεσαι στην κατηγορία του φυσιολογικού. Παρόλα αυτά αν επιθυμείς να καλυτερέψεις την περιοχή της κοιλιάς θα μπορούσες να γραφτείς σε ένα γυμναστήριο ή αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα να γυμναστείς στο σπίτι (συστήνεται μισή ώρα ημερησίως).

Παρακάτω παρατίθενται κάποιες γενικές διατροφικές συμβουλές:

  • Καταναλώστε καθημερινά 3-4 ποτήρια πράσινο τσάι (οι κατεχίνες που περιέχει ενισχύουν το μεταβολισμό και συμβάλουν στην μείωση του κοιλιακού λίπους).
  • Προτιμήστε για την καθημερινή σας κατανάλωση τρόφιμα ολικής αλέσεως έναντι των λευκών (υπάρχει συσχέτιση κατανάλωσης τροφίμων ολικής αλέσεως και μείωσης περιμέτρου κοιλιάς).
  • Καταναλώστε καθημερινά 3 μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων χαμηλών σε λιπαρά (σύμφωνα με έρευνες, φαίνεται ότι διατροφές που είναι πλούσιες σε ασβέστιο συμβάλλουν στην αύξηση της λιπόλυσης).
  • Καταναλώστε 2-3 φορές την εβδομάδα ψάρια (τα ω3 λιπαρά που περιέχουν βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη η οποία συμβάλλει στη μείωση του κοιλιακού λίπους).
  • Αποφύγετε την κατανάλωση ζάχαρης και τροφίμων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως είναι το λευκό ρύζι, το ψωμί ή τα λευκά ζυμαρικά.
  • Καταναλώστε ημερησίως 3 μερίδες φρούτων με τη φλούδα τους και όχι με τη μορφή χυμού και 2 μερίδες λαχανικών με τη μορφή σαλάτας σε κάθε κύριο γεύμα σας, δίνοντας προσοχή στην ποσότητα του ελαιόλαδου.

Μαργαρίτα Μυρισκλάβου
Τελειοφ. Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Email: margarita-linkin @ hotmail.com

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%