• Τρίτη, 12 Νοέμβριος 2019 | 23:34
Αναρωτιόμουν πόσα κιλά μπορώ να χάσω σε 2 μήνες με γυμναστική και διατροφή Αναρωτιόμουν πόσα κιλά μπορώ να χάσω σε 2 μήνες με γυμναστική και διατροφή

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου

Ερώτηση: Γεια σας. Είμαι 18 χρονών, 1.57 σε ύψος και 80 κιλά. Το καλοκαίρι θα ξεκινήσω γυμναστήριο και αναρωτιόμουν πόσα κιλά μπορώ να χάσω σε 2 μήνες με γυμναστική και διατροφή. Να σημειώσω όμως ότι τη διατροφή θα την ξεκινήσω 1 μήνα πριν τη γυμναστική. Δηλαδή, θα κάνω 3 μήνες διατροφή και 2 μήνες γυμναστική.

Απάντηση: Αγαπητή, ο φυσιολογικός ρυθμός απώλεια βάρους είναι 2-4 κιλά το μήνα, προκειμένου να πετύχεις απώλεια λίπους και όχι υγρών και μυϊκής μάζας. Ο συνδυασμός ισορροπημένης διατροφής και φυσικής δραστηριότητας θα μπορούσε να επιταχύνει την απώλειά σου.

Απέφυγε τα ακραία διατροφικά σχήματα μονοφαγίας γιατί περιορίζουν την πρόσληψη μικροθρεπτικών συστατικών, γεγονός επικίνδυνο για την υγεία. Ακολούθησε μια διατροφή με ποικιλία τροφίμων που να ανταποκρίνεται στο μεσογειακό διατροφικό πρότυπο και απέφυγε την κατανάλωση γλυκών και κορεσμένων-trans λιπαρών.

Όσον αφορά το γυμναστήριο, κατανάλωσε 1-1,5 πριν την άσκηση ένα σνακ πλούσιο σε υδατάνθρακες, όπως φρούτο με ξηρούς καρπούς, μπάρα δημητριακών ολικής αλέσεως, 2-3 κράκερ σικάλεως με 1 κομμάτι ημίπαχο τυρί. Αμέσως μετά την άσκηση κατανάλωσε 1 ποτήρι γάλα 1,5% ή 1 γιαούρτι 2%. Μην ξεχνάς την ενυδάτωσή σου (10-12 ποτήρια υγρών: νερό, πράσινο τσάι, κρόκος Κοζάνης, φυσικοί χυμοί φρούτων).

Ιωάννα Βλάχου
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, BSc
Επιστημονική Συνεργάτης της Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
iwanvlachou@gmail.com- vlachou@logodiatrofis.gr

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%