• Τρίτη, 22 Οκτώβριος 2019 | 08:48
Aνησυχώ για την υγεία μου, έχω χοληστερίνη και τριγλυκεριδια , πίεση της καρδίας και προσπαθώ να χάσ Aνησυχώ για την υγεία μου, έχω χοληστερίνη και τριγλυκεριδια , πίεση της καρδίας και προσπαθώ να χάσ

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

 

Eρώτηση: Καλησπέρα , θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να ζητήσω βοήθεια . Είμαι 46 ετών και 83 κιλά με ύψος 1.56, απόκτησα αυτά τα κιλά μετά την 2η γέννα μου , ανησυχώ για την υγεία μου , εχω χοληστερίνη και τριγλυκεριδια , πίεση της καρδίας και προσπαθώ να χάσω τα κιλά μου. Τι μου προτείνετε; τι διατροφή να ακολουθήσω για να χάσω αυτά τα κιλά και να προστατέψω την υγεία μου Φένια Γρηγοριάδου

ΑπάντησηΑγαπητή Φένια, ο Δείκτης Μάζας Σώματος σου είναι 34,2 που σημαίνει ότι κατατάσσεσαι στους παχύσαρκους. Το ανώτατο φυσιολογικό όριο βάρους για σένα είναι στα 59-60 κιλά. Θα σε συμβούλευα να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς αυτό να σημαίνει στερητικές δίαιτες.

Το διαιτολόγιο σου πρέπει να είναι χαμηλό σε ζάχαρη και λιπαρά (ιδίως τα γαλακτοκομικά, να αφαιρείς την πέτσα) και πλούσιο σε ψάρι, φρούτα, λαχανικά και τρόφιμα ολικής αλέσεως (δημητριακά, ζυμαρικά, καστανό ρύζι, ψωμί σίκαλης). Δώσε μεγάλη προσοχή στο αλάτι και όπου αυτό μπορεί να κρύβεται (κονσέρβες, τυριά, πατατάκια, κ.τ.λ.).Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις και μια μορφή αερόβιας άσκησης (30 λεπτά καθημερινά).

Θα σου σύστηνα να απευθυνθείς σε ένα ειδικό διατροφολόγο, προκειμένου να σου σχεδιάσει ένα εξειδικευμένο διατροφικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στα προβλήματα υγείας σου.

Μαργαρίτα Μπουλούμπαση
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
mbouloumpasi @ logodiatrofis.gr & mbouloumpasi @ outlook.com

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%