• Τρίτη, 07 Ιούλιος 2020 | 01:48
Από το προηγούμενο καλοκαίρι πήρα 14 κιλά. Είμαι και στην εμμηνόπαυση, τι να κάνω; Από το προηγούμενο καλοκαίρι πήρα 14 κιλά. Είμαι και στην εμμηνόπαυση, τι να κάνω;

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

Eρώτηση: Είμαι 47 χρονών. Από το προηγούμενο καλοκαίρι κάνω θεραπεία με deprevix 75mg και πήρα 14 κιλά. Έχω μπει στην εμμηνόπαυση τους τελευταίους 18 μήνες, το ύψος μου είναι 1,60 και ζυγίζω 74 κιλά. Τι να κάνω; Ευχαριστώ εκ των πρότερων...

Απάντηση:

Λόγω της εμμηνόπαυσης και της θεραπείας με deprevix, είναι σημαντικό να ακολουθείτε μία διατροφή η οποία θα είναι πλούσια στα ακόλουθα συστατικά:

  • Τα Ω-3 λιπαρά οξέα, το φυλλικό οξύ και η βιταμίνη D, περιορίζουν την κατάθλιψη. Πηγές αυτών αποτελούν οι λιναρόσποροι, αναποφλοίωτοι σπόροι, πράσινα λαχανικά, χυμός πορτοκάλι, λιπαρά ψάρια, τα εμπλουτισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα και η μαλακή μαργαρίνη.
  • Η βιταμίνη Ε αποτρέπει την εμφάνιση οιδήματος στο στήθος. Πηγές αποτελούν τα αμύγδαλα, το αβοκάντο, τα φυτικά έλαια, η μαλακή μαργαρίνη και οι λιναρόσποροι.
  • Το σίδηρο είναι απαραίτητο στην εμμηνόπαυση και βρίσκεται στο κόκκινο κρέας, στα όσπρια, στο σπανάκι και στα δημητριακά.
  • Το ασβέστιο μειώνει τις εξάψεις και βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στους ξηρούς καρπούς, στα πράσινη φυλλώδη λαχανικά και σε λιπαρά ψάρια.

Τέλος 20 λεπτά άσκηση ημερησίως είναι πολύ σημαντική σε αυτή τη περίπτωση.

Γεωργία Καπώλη
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Επιστημονική Διευθύντρια ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Νεμέα Κορινθίας
Αντιπρόεδρος ΕΛ.Δ.Ε.
[email protected]

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%