• Παρασκευή, 29 Μάιος 2020 | 23:21
Aποφάσισα να αδυνατίσω με βελονισμό και ομοιοπαθητική θεραπεία. Aποφάσισα να αδυνατίσω με βελονισμό και ομοιοπαθητική θεραπεία.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

 
Eρώτηση: Eίμαι 20 χρόνων. Προσπαθούσα εδώ και καιρό να χάσω κάποια περιττά κιλά με διατροφή αλλά δεν είχα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Έτσι αποφάσισα να αδυνατίσω με βελονισμό και ομοιοπαθητική θεραπεία. Ο γιατρός μου χορήγεισαι βελονισμούς, μια φαρμακευτική θεραπεία και μου είπε να τρώω μόνο πρωτεΐνες (δλδ κρέας, ψάρι, αυγά, αλλαντικά, γαλακτοκομικά, σαλάτες και φρούτα). Μόνο αυτά. Το κάνω αυτό εδώ και 2 μήνες. Έχασα 5-6 κιλά και πολύ λίπος, αλλά δυσκολεύομαι πολύ να τρώω μόνο αυτά τα συγκεκριμένα φαγητά που επιτρέπονται. Ποια θα ήταν η συμβουλή σας; Πρέπει να συνεχίσω να τρέφομαι έτσι; Ευχαριστώ πολύ!

Απάντηση:Αγαπητή Φωτεινή, τα ακραία διατροφικά σχήματα μπορεί να φέρνουν γρήγορα αποτελέσματα, αλλά είναι παροδικά και υπάρχει πιθανότητα εξίσου πολύ γρήγορα να ξανα μπουν κιλά.

Μπορείς να ξεκινήσεις να εφαρμόζεις ένα ισορροπημένο πρόγραμμα που να περιλαμβάνει 2 μερίδες γαλακτοκομικών, 4-5 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά, 1-2 φορές την εβδομάδα λαδερά και όσπρια και 1-2 φορές ψάρι-κρέας-πουλερικά.

Επιπλέον να τρως απαραιτήτως καλό και πλήρες πρωινό. Τα προϊόντα σου να είναι κυρίως ολικής και να καταναλώνεις 1,5 λίτρο νερό την ημέρα.

Τέλος να εντάξεις στην καθημερινότητά σου το περπάτημα.

Ρούντου Αθηνά
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,Bsc
Επιστημονική υπεύθυνη διαιτολογικών μονάδων ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Κατερίνη-Λάρισα
Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
rountou(a)logodiatrofis.gr

  Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,
θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%