• Σάββατο, 19 Οκτώβριος 2019 | 05:36
Αυγά scrambled, φυσικός χυμός πορτοκάλι και κανέλα Αυγά scrambled, φυσικός χυμός πορτοκάλι και κανέλα

Δυναμωτικό και άκρως θρεπτικό πρωινό στην υπηρεσία ενίσχυσης του μεταβολισμού!

Υλικά (2 μερίδες):

  • 2 Κρόκοι αυγών και 4 ασπράδια
  • 4 κ.σ ημίπαχο γάλα
  • 2 κ.γ μαλακή μαργαρίνη
  • 2 Φέτες ψωμί του τοστ πολύσπορο ολικής αλέσεως
  • 1/2 κ.γ μαύρο πιπέρι
  • 4 μέτρια πορτοκάλια
  • 1κ.γ κανέλα

Πως θα φτιάξεις το scrambled:

  1. Τοποθέτησε το γάλα και τη μαργαρίνη σε ένα μικρό τηγανάκι
  2. Μόλις βράσουν πρόσθεσε τους κρόκους και τα ασπράδια αυγών και ανακάτεψέ τα ώστε να ψηθούν μες στο γάλα και να γίνουν μικρά αφράτα κομμάτια.
  3. Πρόσθεσε το πιπέρι και ανακάτεψε
  4. Μόλις τα αυγά απορροφήσουν το γάλα, βγάλε τα με μία σπάτουλα
  5. Σέρβιρέ τα επάνω στις φέτες του τοστ

Για το χυμό:

  1. Στύψε 2 μέτρια πορτοκάλια ανά μερίδα χυμού
  2. Πρόσθεσε στο ποτήρι με το χυμό 1/2 κ.γ κανέλα και ανακάτεψε

Διατροφική αξία

Οι πρωτεΐνες που περιέχουν το αυγό και το γάλα είναι υψηλής βιολογικής αξίας και είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη και αναδόμηση των μυών του σώματος. Καθότι ο μυϊκός ιστός είναι μεταβολικά πιο ενεργός απ' το λιπώδη, ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες θα συντελέσει στην αύξηση των «καύσεων» και κατά συνέπεια του μεταβολισμού σου.

Τα μπαχαρικά, όπως το πιπέρι και η κανέλα συμβάλλουν σε αυτήν την αύξηση ενισχύοντας τη θερμογένεση.

Από την άλλη η βιταμίνη C που περιέχει ο χυμός συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από το αυγό, ενώ η χολίνη που περιέχεται σε αυτό βοηθά στη συγκέντρωση και στην ενίσχυση της μνήμης και επίσης αποτελεί ισχυρό λιποτροπικό παράγοντα συμβάλλοντας στην πρόληψη της συσσώρευσης των λιπών στο ήπαρ.

Ιωάννα Βλάχου
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, BSc
Επιστημονική Συνεργάτης της Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
iwanvlachou@gmail.com- vlachou@logodiatrofis.gr

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%