• Δευτέρα, 09 Δεκέμβριος 2019 | 23:24
Eδώ και έναν χρόνο δεν μπορώ να διατηρήσω τα κιλά μου. Έχω δοκιμάσει πολλά και έχω απογοητευτεί. Eδώ και έναν χρόνο δεν μπορώ να διατηρήσω τα κιλά μου. Έχω δοκιμάσει πολλά και έχω απογοητευτεί.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου

Ερώτηση: Είμαι 20 χρονών, φοιτήτρια και εδώ και έναν χρόνο δεν μπορώ να διατηρήσω τα κιλά μου. Τα τελευταία 2 χρόνια από 52 που ήμουν έχω φτάσει στα 60. Το ύψος μου είναι 1,62. Έχω κάνει αρκετές δίαιτες, έχω συνεργαστεί και με διατροφολόγο που δεν κατάφερα κάτι τελικά. Αυτά είναι τα κιλά που πρέπει να έχω και αυτός είναι και ο λόγος που δεν αδυνατίζω πλέον; Έχω απογοητευτεί. Έχω δοκιμάσει πολλά και παραμένω στα 60 κιλά.

Απάντηση:  Αγαπητή, σύμφωνα με το δείκτη μάζας σώματος σου ο οποίος είναι 22,9 kg/m2  το σωματικό σου βάρος χαρακτηρίζεται ως φυσιολογικό και το ιδανικό σου βάρος είναι τα 54 κιλά. Μην απογοητεύεσαι , όταν βλέπεις στασιμότητα στην προσπάθειά να χάσεις βάρος. Με κάποιες αλλαγές στις συνήθειές σου, θα θέσεις ξανά σε λειτουργία τον μεταβολισμό σου.

Ακολούθησε κάποιες βασικές οδηγίες που θα συμβάλλουν θετικά στην προσπάθεια για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού:

  • Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα πλούσιο πρωινό για παράδειγμα γάλα με δημητριακά ολικής αλέσεως, ανάλατους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα ή 1 ποτήρι χυμό με μία φέτα ψωμί πολύσπορο ή 2 φρυγανιές σικάλεως με μέλι ή μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη.
  • Εφάρμοσε μικρά και συχνά γεύματα (κάθε 2 ½ – 3 ώρες περίπου) ώστε να μένει σε εγρήγορση ο μεταβολικός ρυθμός και να μην αδρανεί.
  • Μάσησε καλά και αργά τη τροφή.
  • Ξεκίνα το γεύμα από τη σαλάτα και στη συνέχεια προς το κυρίως γεύμα.
  • Nα πίνεις 8-10 ποτήρια υγρών/ημέρα (νερό, χυμοί, ημίπαχο γάλα, ρόφημα κρόκου κοζάνης, ελληνικός ή στιγμαίος καφές, τσάι).
  • Σε ώρες τσιμπολογήματος επέλεξε ελαφριά και υγιεινά σνακ όπως για παράδειγμα 1 φρουτοσαλάτα, 1 γιαούρτι ημίπαχο με ανάλατους ξηρούς καρπούς και κανέλα, μπαστουνάκια από καρότα και αγγούρια, 1 ζελέ φρούτων ή 1 μπάρα δημητριακών ολικής αλέσεως.
  • Εμπλούτισε τη διατροφή σου με διάφορα μπαχαρικά και βότανα και περιορίζοντας το αλάτι.
  • Κράτα ένα ημερολόγιο καταγραφής γευμάτων ώστε να βλέπεις στο σύνολο της ημέρας τις ποσότητες που έχεις καταναλώσει. Αυτή η προσπάθεια βοηθάει σημαντικά στο να διατηρήσεις το βάρος σου σε βάθος χρόνου.

Σημαντική είναι και η αύξηση της φυσικής σου δραστηριότητας τουλάχιστον 30-40 λεπτά την ημέρα.

Βιολέττα Τζεμολλάρι
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr 
violettzemollari @ yahoo.com

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%