• Κυριακή, 17 Νοέμβριος 2019 | 09:34
Δεν τρώω υπερβολικά και παίρνω τρελό βάρος Δεν τρώω υπερβολικά και παίρνω τρελό βάρος

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

 

Eρώτηση: Είμαι 1.77 και 189 κιλά μετά από 3 γέννες, επέμβαση θυρεοειδή και διάστημα ακινησίας λόγω κατάγματος. Δεν τρώω υπερβολικά και παίρνω τρελό βάρος. Τα γλυκά δεν μου αρέσουν. Έχω θέματα υγείας και πρέπει να αδυνατίσω χωρίς φάρμακα και χειρουργεία. Εκλιπαρώ για βοήθεια! Μαρία

Απάντηση: Γεια σας.

Η απώλεια βάρους είναι πραγματικά πολύ σημαντική για να θέσετε διαφορετικά θεμέλια για την βελτίωση της υγείας ολιστικά. Σας παραθέτω μερικές οδηγίες που καλό για εσάς θα ήταν να ακολουθήσετε όσο τον δυνατόν πιο πιστά. 

  • Φροντίζουμε καθημερινά να έχουμε 5 γεύματα (πρωινό, δύο σνακ, μεσημεριανό, ελαφρύ βραδινό). Με αυτόν τον τρόπο, θα καταναλώνουμε μικρότερη ποσότητα φαγητού και θα επιτυγχάνουμε την καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού μας.
  • Καταναλώνουμε άφθονα φρούτα και τα λαχανικά, που αποτελούν τροφές πλούσιες σε νερό και φυτικές ίνες και χαμηλά σε θερμίδες, οι οποίες δημιουργούν εύκολα το αίσθημα του κορεσμού.   Καταναλώνουμε τρόφιμα από όλες τις ομάδες (άπαχο κρέας, ψάρι, φρούτα, λαχανικά, άπαχα, γαλακτοκομικά, δημητριακά, ελαιόλαδο), προκειμένου να λαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε.
  • Αποφεύγουμε τρόφιμα πλούσια όπως: κέικ, πάστες, μαγιονέζα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο, πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα. Αυτά έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε λίπος και θερμίδες, με αποτέλεσμα να δρουν ανασταλτικά στην προσπάθειά μας να χάσουμε κιλά.
  • Δεν τρώμε αργά το βράδυ.
  • Μειώνουμε την κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών και αυξάνουμε την κατανάλωση υγρών, όπως νερό, χυμοί, αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, αφεψήματα (6-8 ποτήρια την ημέρα).
  • Περιορίζουμε τα τρόφιμα με αυξημένη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λίπος.
  • Αυξάνουμε τη φυσική μας δραστηριότητα, η οποία με τη σειρά της εξασφαλίζει την αύξηση των καύσεων μας

Ωστόσο, καλό θα ήταν λόγω του υψηλού σωματικού σας βάρους να επισκεφτείτε ένα Διαιτολόγο – Διατροφολόγο ο οποίος θα εκτιμήσει το ιατρικό και διαιτητικό σας ιστορικό, θα αξιολογήσει τις ενεργειακές ανάγκες και θα προχωρήσει στην εφαρμογή ενός κατάλληλου διαιτολογίου για τη συνιστώμενη απώλεια βάρους αλλά και της σωστής κατάστασης θρέψης σας.

Αστέριος Ματσούκας
Τελειόφοιτος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
email : 
astmatsoukas@gmail.com 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

  θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!
ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%