O Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης σου δίνει τις συμβουλές του.
Διαβάστε τις συμβουλές του Δ.Γρηγοράκη:
- Χρησιμοποίησε ελεύθερα λεμόνι, ξύδι, καρυκεύματα, μουστάρδα, κρεμμύδι, σόδα.
- Καλύτερη εναλλακτική αλκοόλ αποτελεί η μπύρα, αφού περιέχει λιγότερες θερμίδες συγκριτικά με τα υπόλοιπα ποτά. Καθημερινά μπορείς να πίνεις 1-2 ποτήρια.
- Να προτιμάς γάλα και γιαούρτι με 1,5%-2% λιπαρά.
- Τα δημητριακά, το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα κράκερ, οι φρυγανιές και τα παξιμάδια να είναι ολικής άλεσης.
- Μπορείς να καταναλώσεις οποιοδήποτε φρούτο εποχής σε μέγεθος ενός φλιτζανιού τσαγιού ή 1 ποτήρι χυμό φρούτων ή ρόφημα φρούτων και λαχανικών.
- Φάε οποιοδήποτε λαχανικό θέλεις, ωμό ή βραστό, σε απεριόριστη ποσότητα.
- Υπολόγισε μια μερίδα εστιατορίου βάρους 150 γρ (για κρεατικά), 200 γρ (για λαδερά, ζυμαρικά και όσπρια) και 30-50 γρ (τυρί, ψωμί).
- Βάλε συνολικά έως 2 κ.σ. ελαιόλαδο την ημέρα στο φαγητό και την σαλάτα σου.
- Στο ψάρι/κοτόπουλο/κρέας να αφαιρείς την πέτσα.