• Πέμπτη, 04 Ιούνιος 2020 | 15:19
Αν κάνω μια χημική δίαιτα θα χαθούν τα πρώτα 10-15 κιλά σε 1-2 μήνες; Αν κάνω μια χημική δίαιτα θα χαθούν τα πρώτα 10-15 κιλά σε 1-2 μήνες;

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

Ο λόγος που πάντα τα παρατάω είναι η πολύ αργή απώλεια (1 κιλό την εβδομάδα). Ξέρω ότι αυτό είναι το ιδανικό, ωστόσο απογοητεύομαι και ξαναπέφτω στο φαΐ. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάνω μια δίαιτα τύπου χημική για να χαθούν τα πρώτα 10-15 κιλά σε 1-2 μήνες και συνεχίσω αμέσως μια σωστή δίαιτα μετά σε συνδυασμό με γυμναστική για να χαθούν τα υπόλοιπα πιστεύεται ότι θα έχει αποτέλεσμα? Θα πάρω πίσω αυτά που έχασα γρήγορα? Έχετε κάποιο τέτοιο πλάνο να μου προτείνετε? Ευχαριστώ.

Ο ιδανικός μηνιαίος ρυθμός απώλειας κιλών είναι 2-4 κιλά, προκειμένου να χαθεί περισσότερο λίπος και λιγότερο μυϊκή μάζα.

Οι χημικές δίαιτες πρέπει να αποφεύγονται καθώς είναι ανεπαρκείς σε θρεπτικές ουσίες, είναι ιατρικά ανασφαλείς ενώ δεν βοηθούν το άτομο ν' αλλάξει διατροφικές συνήθειες και έτσι το χαμένο βάρος συνήθως επανακτάται.

Τέλος, πολύ αν όχι όλο το χαμένο βάρος είναι κυρίως υγρά ή μυϊκός ιστός παρά λίπος.

Τέτοιου είδους 'δίαιτες express' ενδέχεται να οδηγήσουν το σώμα στο φαινόμενο «γιο-γιο», όπου το βάρος αυξάνεται και μειώνεται συνεχώς, κάτι το οποίο αποτελεί εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο για την υγεία του καρδιαγγειακού.

Ορισμένες οδηγίες για μια ισορροπημένη υγιεινή διατροφή είναι:

  • Πρόσληψη 5-6 γευμάτων καθημερινά.
  • Λήψη φαγητού τουλάχιστον 2 ώρες πριν τον ύπνο.
  • Χρήση ελαιολάδου στο μαγείρεμα.
  • Πρωινό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες υδατάνθρακες, λίπη). Να προτιμάτε κυρίως άπαχα ή ημίπαχα γαλακτοκομικά, προϊόντα ολικής άλεσης, υψηλά σε φυτικές ίνες και «καλά λίπη» όπως οι ωμοί ξηροί καρποί και το ελαιόλαδο.
  • Μεσημεριανό το οποίο θα αποτελείται από άφθονη σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο (1/4 της συνολικής ποσότητας φαγητού σας), μια πηγή πρωτεΐνης και υδατανθράκων που ουσιαστικά αποτελεί το κυρίως γεύμα σας (1/2 της συνολικής ποσότητας), όπως για παράδειγμα κοτόπουλο με άγριο ρύζι, μια πηγή φρούτων όπως ένα ποτήρι φυσικό χυμό και ένα μικρό μέρος γαλακτοκομικού, όπως ½ παλάμη τυρί ή ½ γιαούρτι.
  • Το βραδινό σας μπορεί να αποτελείται από πρωτεΐνη (π.χ ένα γιαούρτι με μέλι, ξηρούς καρπούς, και φρούτα) η οποία βοηθά στην πληρότητα του στομάχου κατά τη διάρκεια της νύχτας και συμβάλει στον πιο ήρεμο ύπνο.
  • Τα ενδιάμεσα γεύματα (σνακ) μπορούν να αποτελούνται από φρούτα, μπάρες δημητριακών ολικής αλέσεως, cream crackers σικάλεως ή μπισκότα πολυδημητριακών και ανάλατους ξηρούς καρπούς.

Κλεοπάτρα Κετσελίδη
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%