• Τρίτη, 10 Δεκέμβριος 2019 | 14:45
Σε πόσο διάστημα βλέπει κάποιος αποτελέσματα στο σώμα του από την άσκηση; Σε πόσο διάστημα βλέπει κάποιος αποτελέσματα στο σώμα του από την άσκηση;

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

Ερώτηση: Καλημέρα. Γυμνάζομαι από το Σεπτέμβριο του 2016 και πιο εντατικά από τις αρχές του 2017, όμως δεν έχω δει καμία διαφορά στο σώμα μου. Επί 4 μήνες ακολουθούσα συγκεκριμένη διατροφή και έχασα περίπου 4,5 κιλά, αλλά εδώ και 3 εβδομάδες που τρώω κανονικά τα ξαναπήρα. Θα ήθελα να ρωτήσω σε πόσο διάστημα βλέπει κάποιος αποτελέσματα στο σώμα του από την άσκηση; Όπως μείωση της χαλάρωσης και της κυτταρίτιδας, μείωση πόντων κ.α. Ευχαριστώ πολύ!

Αγαπητή Μ.,

Αν καταλαβαίνω σωστά τον όρο «τρώω κανονικά» που ανέφερες, φαντάζομαι ότι η διατροφή που ακολούθησες σε συνδυασμό με το πρόγραμμα γυμναστικής δεν συμβαδίζει με το μεσογειακό πρότυπο.

Το να ακολουθήσεις οποιαδήποτε διατροφή που περιέχει αποκλεισμό ομάδας τροφίμων έχει ως συνέπεια τα αποτελέσματα να είναι πρόσκαιρα και μόλις την σταματήσεις τα κιλά να επανέλθουν.

Ειδικά, τα άτομα που γυμνάζονται πρέπει να τρέφονται σωστά, ώστε να έχουν την αντοχή να ανταπεξέλθουν στα προγράμματα άσκησης. Θα σου πρότεινα να απευθυνθείς σε έναν ειδικό διατροφολόγο ώστε να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα διατροφής κοντά στο μεσογειακό πρότυπο εξατομικευμένο σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες ώστε να έχεις μόνιμα αποτελέσματα, κάτι το οποίο θα βοηθήσει και στην μείωση της κυτταρίτιδας αλλά και των πόντων.

Το χρονικό όριο στο οποίο θα δεις την διαφορά στο δώμα σου είναι αρκετά υποκειμενικό, αλλά θα μπορούσες να συμβουλευτείς έναν ειδικό γυμναστή.

Μαργαρίτα Μπουλούμπαση
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
mbouloumpasi @ logodiatrofis.gr & mbouloumpasi @ outlook.com

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%