• Πέμπτη, 09 Ιούλιος 2020 | 02:14
Ζάχαρη | Οκτώ φορές πιο εθιστική από την κοκαΐνη Ζάχαρη | Οκτώ φορές πιο εθιστική από την κοκαΐνη

Η ζάχαρη βρίσκεται κρυμμένη κατά πλειοψηφία σε επεξεργασμένα και συσκευασμένα τρόφιμα, είναι ένας κρυφός καταστροφέας της υγείας.

Ο Hyman έχει μεγάλη πείρα στον τομέα, με 20 χρόνια ως θεράποντας ιατρός. Είναι επίσης πρόεδρος του Ινστιτούτου Λειτουργικής Ιατρικής, καθώς και ιδρυτής και διευθυντής του Ultra Wellness Center στη Μασαχουσέτη.

Ο Hyman δεν είναι απλά σε μια εκστρατεία εναντίον της ζάχαρης, είναι σε μια αποστολή για να χαλιναγωγήσει την τρέχουσα κρίση για την υγεία μας από την παχυσαρκία, αυτοάνοσες ασθένειες, υψηλή πίεση αίματος, φλεγμονή, ορμονικές διαταραχές, κατάθλιψη, άγχος και διαταραχές του ύπνου.

Ένα μνημειώδες έργο, αφού θεωρεί ότι η γλυκιά ουσία είναι τόσο έντονα εθιστική όσο το αλκοόλ, η κοκαΐνη ή ακόμα και η ηρωίνη.

Μια καταστροφή για την υγεία

Η ζάχαρη βρίσκεται κρυμμένη κατά πλειοψηφία σε επεξεργασμένα και συσκευασμένα τρόφιμα, είναι ένας κρυφός καταστροφέας της υγείας.

Οι Αμερικανοί μόνο καταναλώνουν 152 κιλά κάθε χρόνο! Σύμφωνα με τον Hyman, είναι οκτώ φορές πιο εθιστική από την κοκαΐνη. Ως έθνος, είμαστε εθισμένοι στη ζάχαρη - αληθινοί τοξικομανείς στα νύχια ενός βιομηχανικού συστήματος τροφίμων.

Και δεν έχει σημασία το είδος - άσπρο, καφέ ή σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης - όλα συμβάλλουν στον καρκίνο, τις καρδιακές παθήσεις, στο διαβήτη και στην παχυσαρκία.

Η έρευνα δείχνει ότι όταν καταναλώνεται ζάχαρη, το συκώτι τη μετατρέπει σε λίπος, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε δημιουργία πλάκας στις αρτηρίες και στην ανάπτυξη όγκου. Όπως αποδείχθηκε, ορισμένοι όγκοι έχουν υποδοχείς ινσουλίνης που τρέφονται με γλυκόζη.

Από το 1970, οι κατασκευαστές τροφίμων άρχισαν να απογυμνώνουν τα προϊόντα από το λίπος, επειδή πίστευαν ότι είναι ανθυγιεινό. Αλλά το φαγητό έγινε άγευστο, έτσι η ζάχαρη ήταν ο επόμενος αντικαταστάτης.

Τώρα, η ζάχαρη είναι σε όλους τους καφέδες του Starbucks, σε σάλτσες για σαλάτες και στο ψωμί.

Ο Hyman πιστεύει ότι «χρειάζεται μια μεγάλη λύση που φτάνει βαθιά σε αυτό που προσφέρεται στα σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, σχολεία και χώρους εργασίας μας.

Χρειαζόμαστε μια λύση που να ικανοποιεί τις ρίζες της πολιτικής στον τομέα της γεωργίας, της εμπορίας τροφίμων, διατροφικών συστάσεων και με τον τρόπο που οι γιατροί είναι εκπαιδευμένοι για τη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενών. "

Αλλά το πρώτο βήμα είναι να αναλάβουμε την ευθύνη για τη δική μας υγεία. Και ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να απεξαρτηθούμε από τη ζάχαρη.

Τίνα Καραΐσκου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΒSc
Επιστημονική Συνεργάτης της Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
karaiskou @ logodiatrofis.gr & tinakaraiskou @ gmail.com

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%