• Πέμπτη, 28 Μάιος 2020 | 00:30
Η Δίαιτα Atkins Η Δίαιτα Atkins

Η δίαιτα Atkins είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες και υψηλή σε πρωτεΐνες.

Αυτό διαρκεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες, ανάλογα με το στόχο σας για απώλειας βάρους. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, ακολουθείται μια υψηλή σε πρωτεΐνη και λίπος και πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες διατροφή, που περιλαμβάνει κρέας, θαλασσινά, αυγά, τυρί, κάποια λαχανικά, βούτυρο και έλαια.

Σε αντίθεση με τη δίαιτα Dukan η Atkins επιτρέπει απεριόριστη κατανάλωση λίπους και κάποια λαχανικά, όπως πιπεριές, αγγούρι και iceberg, κατά την πρώτη φάση.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών φάσεων, η απώλεια βάρους είναι πιθανό να είναι πιο σταδιακή ενώ ενθαρρύνεται η τακτική άσκηση.

Εισάγονται περισσότεροι υδατάνθρακες, φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας,με σκοπό την ιδανική πρόσληψη υδατανθράκων ώστε να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος .

Η πρώτη φάση έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να χάσετε μέχρι και 7 περίπου κιλά σε δύο εβδομάδες, και 1 περίπου κιλό κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης.

Πλεονεκτήματα: Μπορείτε να χάσετε βάρος πολύ γρήγορα, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει κίνητρο μάθησης. Η δίαιτα ενθαρρύνει επίσης τους ανθρώπους να αποκλείσουν από τη διατροφή τους τους περισσότερους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και το αλκοόλ. Η διατροφή περιλαμβάνει κόκκινο κρέας, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, τυρί και μαγιονέζα και είναι από τις λίγες δίαιτες που απευθύνεται σε άνδρες.

Μειονεκτήματα: Οι αρχικές παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν κακή αναπνοή, ξηροστομία, κόπωση, ζάλη, αϋπνία, ναυτία και δυσκοιλιότητα λόγω του περιορισμού των υδατανθράκων και φυτικών ίνων. Η υψηλή πρόσληψη κορεσμένου λίπους μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και υπάρχουν ανησυχίες ότι η έλλειψη φρούτων, λαχανικών και γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς και η υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης μπορεί να επηρεάζουν τα οστά και την υγεία των νεφρών σε μακροπρόθεσμη βάση.

BDA ετυμηγορία: Η γρήγορη απώλεια βάρους μπορεί να είναι κίνητρο, αλλά αυτό δεν μπορεί να διατηρηθεί. Η δίαιτα Atkins δεν είναι ισορροπημένη διατροφή. Με τον περιορισμό στα φρούτα και τα λαχανικά, έρχεται σε αντίθεση με όλες τις υγιεινές διατροφικές συμβουλές που έχουμε προσπαθήσει τόσο σκληρά να περάσουμε στους ανθρώπους. Οι επιλογές γεύματος είναι περιορισμένες, έτσι υπάρχει ο κίνδυνος να τη βαρεθείτε γρήγορα και να την παρατήσετε ή να τη συνδυάσεται με κάποια άλλη.

Αν θέλετε να ακολουθήσετε κάποιο Πρόγραμμα Διατροφής, θα πρέπει πρώτα να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

sofia-lakkaΕπιμέλεια κειμένου
Σοφία Λάκκα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr

 

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%