• Παρασκευή, 03 Ιούλιος 2020 | 15:48
Δεν έχω την κατάλληλη ψυχολογία για να ξεκινήσω οποιαδήποτε διατροφή. Τι πλάνο διατροφής θα βοηθούσε Δεν έχω την κατάλληλη ψυχολογία για να ξεκινήσω οποιαδήποτε διατροφή. Τι πλάνο διατροφής θα βοηθούσε

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου

Ερώτηση: Γεια σας. Με λένε Ελένη, είμαι 27 χρονών, ζυγίζω 80 κιλά και έχω ύψος 1,63. Θέλω να αδυνατίσω, αλλά δεν έχω την κατάλληλη ψυχολογία για να ξεκινήσω οποιαδήποτε διατροφή. Δουλεύω σχεδόν όλη μέρα με αποτέλεσμα να μην μαγειρεύω πάντα, και από άποψη άσκησης μου φαίνεται βουνό να κάνω οτιδήποτε γυρνώντας το βράδυ σπίτι. Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Τι πλάνο διατροφής θα μπορούσε να με βοηθήσει; Σας ευχαριστώ! 

Απάντηση: Καλησπέρα, ο ΔΜΣ σας είναι 30,1 που σημαίνει ότι κατατάσσεστε στην κατηγορία των παχύσαρκων. Μια ρεαλιστική απώλεια βάρους ορίζεται περίπου στα 15 κιλά. Ο ενδεικνυόμενος ρυθμός απώλειας είναι 2-4 κιλά για να χάνετε λίπος και όχι μυϊκή μάζα και υγρά. Θέλει υπομονή και επιμονή. Ο ψυχολογικός παράγοντας είναι πολύ σημαντικός! Θα πρέπει να το θέλετε πραγματικά για να  μπείτε στη διαδικασία για μια απώλεια βάρους και να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Κάποιες συμβουλές για να οργανώσετε τη διατροφή σας, παρά το δύσκολο πρόγραμμα σας είναι οι παρακάτω:

  • Να κάνετε μικρά και συχνά γεύματα
  • Να ξεκινάτε την ημέρα σας με καλό πρωινό
  • Επιλέξτε εύκολα και γρήγορα ενδιάμεσα γεύματα όπως 1 χούφτα ξηρούς καρπούς, 1 φρούτο & 10 αμύγδαλα, 1-2 μπισκότα χωρίς ζάχαρη, 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης
  • Το μεσημεριανό σας γεύμα να συνοδεύετε από σαλάτα εποχής. Αν δεν έχετε προλάβει να μαγειρέψετε επιλέξτε κάτι από αυτά: τονοσαλάτα, σαλάτα με κοτόπουλο, ντάκο με ντομάτα
  • Το απόγευμα πιείτε ένα ποτήρι φυσικό χυμό ή καταναλώστε 2-3 cream crackers σικάλεως με λίγο τυρί ή 1 μπάρα δημητριακών ολικής αλέσεως ή γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς.
  • Το βραδινό σας γεύμα πρέπει να είναι κάτι ελαφρύ, όπως μια σαλάτα με τόνο ή με σαλάτα με ένα βραστό αυγό ή 1 τοστ.
  • Θα βοηθούσε επίσης η καταγραφή ενός ημερολογίου  ημερησίας κατανάλωσης τροφίμων ώστε να ελέγχετε καλυτέρα και εσείς η ιδία τον εαυτό σας.
  • Να καταναλώνετε 1,5-2 lt υγρών ημερησίως (νερό, χυμοί, ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, ημίπαχο γάλα, τσάι, κρόκος κοζάνης), Να τρώτε από όλες τις ομάδες τροφίμων και να προσπαθήσετε να βάλετε το περπάτημα στη καθημερινότητά σας(30 min).

Τίνα Καραΐσκου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΒSc
Επιστημονική Συνεργάτης της Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
karaiskou @ logodiatrofis.gr & tinakaraiskou @ gmail.com

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%