• Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2020 | 16:10
Νομίζω οτι έχει κολλήσει ο μεταβολισμός..έχω και θυροειδή αλλά είναι ρυθμισμένος...τί πρέπει να κάνω Νομίζω οτι έχει κολλήσει ο μεταβολισμός..έχω και θυροειδή αλλά είναι ρυθμισμένος...τί πρέπει να κάνω

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

 

Eρώτηση: Καλησπέρα!!Είμαι 74 κιλά και έχω ύψος 1.65..Μέχρι τα Χριστούγεννα θέλω να χάσω 5 κιλά..τρώω καθημερινά τονοσαλάτα, το βράδυ τελειώνω κατα τις 9 και τρώω κάτι ελαφρύ...αλλά νομίζω οτι έχει κολλήσει ο μεταβολισμός..έχω και θυροειδή αλλά είναι ρυθμισμένος...τί πρέπει να κάνω;

Απάντηση: 

Aγαπητή,

Όπως έχω καταλάβει με τα λεγόμενά σου, κάνεις λίγα γεύματα την ημέρα και κυρίως είναι ίδια. Αν καταναλώνεις τονοσαλάτα καθημερινά όπως λες, δεν δίνεις την ευκαιρία στον οργανισμό σου να προσλάβει διαφορετική τροφή για να τον προκαλέσεις να κάνει καύσεις.

Δεν είναι σωστό να τρώμε τις ίδιες τροφές συνέχεια γιατί πέρα του ότι δεν ενεργοποιείται έτσι ο μεταβολισμός αλλά και δεν καταναλώνουμε όλες τις ομάδες τροφίμων που έχει ανάγκη ο οργανισμός για να λειτουργήσει σωστά.

Επίσης μια άλλα αλλαγή που πρέπει να κάνεις είναι να εντάξεις στη καθημερινότητά σου περισσότερα γεύματα. Να ξεκινάει η μέρα σου πάντα με πρωινό για να έχεις ενέργεια αλλά και για να ¨δουλεύει¨ από το πρωί ο μεταβολισμός σου. Στη συνέχεια ανα τακτά χρονικά διαστήματα θα καταναλώνεις διάφορα σνακ όπως μπάρες δημητριακών ολικής αλέσεως, αποξηραμένα φρούτα, ανάλατους ξηρούς καρπούς, ρυζογκοφρέτες, φρέσκα φρούτα, έτσι ώστε να κρατάς συνέχεια ενεργό τον μεταβολισμό.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάς καθημερινά να καταναλώνεις 1,5-2 λίτρα υγρών (νερό, χυμοί, ημίπαχο, γάλα, ελληνικό ή στιγμαίος καφέ, τσάι) για να κρατάς ενυδατωμένο τον οργανισμό αλλά και να αυξάνεις την καύση λίπους.

Αθηνά Ρούντου
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, BSc
Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Κατερίνη
Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
rountou(a)logodiatrofis.gr

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

                                    θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

 

 

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%