• Πέμπτη, 04 Ιούνιος 2020 | 07:56
Θέλω να χάσω κιλά, αλλά νηστεύω. Μπορείτε να μου προτείνεται κάτι αποτελεσματικό για αυτές τις μέρες Θέλω να χάσω κιλά, αλλά νηστεύω. Μπορείτε να μου προτείνεται κάτι αποτελεσματικό για αυτές τις μέρες

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

Θέλω να χάσω κιλά, το θέμα είναι ότι νηστεύω πάντα και όλες οι ισορροπημένες διατροφές που βρίσκω έχουν κρέας και γαλακτοκομικά... Μπορείτε να μου προτείνεται κάτι αποτελεσματικό για αυτές τις 40 ημέρες της νηστείας; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά σας!

Μερικές συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις:

  1. Προτίμησε όλα τα λαχανικά και τα θαλασσινά σου να μαγειρεύονται ή στην κατσαρόλα ή να είναι ψητά. Μην τα τηγανίζεις γιατί έτσι θα πάρεις πολλές επιπλέον θερμίδες. Και στόχος σου μέσα στη νηστεία είναι να χάσεις κιλά και όχι να πάρεις.
  2. Μην παραλείπεις τα ενδιάμεσα γεύματά σου. Είναι εξίσου πολύ σημαντικά και θα σε κρατήσουν χορτάτη. Προτίμησε snack όπως ανάλατοι ξηροί καρποί, μπάρες δημητριακών ολικής αλέσεως, φρούτα, χυμούς, cream crackers ολικής αλέσεως.
  3. Επειδή η περίοδος της νηστείας περιλαμβάνει και ζυμαρικά, καλό είναι να προτιμήσεις τα ολικής αλέσεως (ρύζι καστανό, μακαρόνια ολικής) και η σάλτσα σου να είναι απλή. Συνόδευσε τα με λαχανικά, ντομάτα και λίγο λάδι.
  4. Στο κυρίως γεύμα σου κατανάλωσε με μέτρο το ψωμί. Μία φέτα είναι αρκετή και επίσης προτίμησε να είναι ολικής αλέσεως ή πολύσπορο. Μπορείς να συνοδεύσεις το κυρίως γεύμα σου με 6-8 ελιές σαλάτες και βραστά λαχανικά. Θα σε κρατήσουν σίγουρα χορτάτη.
  5. Εάν σε πιάσει λιγούρα για γλυκό, οι επιλογές είναι πολλές. Μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, παστέλι, ταχίνι, αποξηραμένα φρούτα καθώς και ζελέ φρούτων.

Αθηνά Ρούντου
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Bsc
Επιστημονική υπεύθυνη διαιτολογικής μονάδας Λόγω διατροφής, Κατερίνη-Λάρισα
Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
[email protected]

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%