• Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος 2020 | 17:32
Θέλω να χάσω τα περιττά κιλά που με βασανίζουν!! Ποσά πρέπει να χάσω και πως; Θέλω να χάσω τα περιττά κιλά που με βασανίζουν!! Ποσά πρέπει να χάσω και πως;

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

 

Ερώτηση: Είμαι 1,62 και 65 κιλά! Είμαι 16 ετων και θέλω να χάσω πια τα περιττά κιλά που με βασανίζουν!! Ποσά πρεπει να χάσω και πως; Τι γυμναστική μπορω να κάνω μιας και ειμαι μαθήτρια και δεν έχω πολύ χρονο;

Aπάντηση:  

Για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου:

  • Κατανάλωσε τρόφιμα από όλες τις ομάδες (φρούτα, λαχανικά, ημίπαχα γαλακτοκομικά, ξηροί καρποί, ψάρι, κοτόπουλο, μοσχάρι, ελιές), προκειμένου να καλύψεις τις ανάγκες του οργανισμού σου, που είναι αυξημένες λόγω εφηβείας. Ο ενδεικυνόμενος εβδομαδιαίος ρυθμός απώλειας βάρους είναι 0,5-1 κιλό/εβδομάδα.
  • Γυμνάσου: Οι επιστημονικές παρατηρήσεις καταλήγουν ότι ο μόνος τρόπος να αυξηθεί ο ρυθμός του μεταβολισμού είναι μέσα από την αυξημένη και συστηματική φυσική δραστηριότητα. Είναι σημαντικό να συνδυάζετε την αερόβια κίνηση με την αναερόβια (ασκήσεις αντίστασης).Έτσι, θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να «κάψει» λίπος, να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα, και κατ' επέκταση να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας.
  • Τήρεισαι τα 5 γεύματα την ημέρα: Έτσι βοηθάτε τον οργανισμό σας να κάνει καύσεις τονώνοντας τον μεταβολισμό σας.
  • Πιες πράσινο τσάι: Οι κατεχίνες του διεγείρουν τον μεταβολισμό και αυξάνουν την λιπόλυση. 3-4 φλυτζάνια την ημέρα είναι ιδανικά.

Βαλασία Τοκμακίδου
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, BSc
Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Θεσσαλονίκη
Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,
   θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!
ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%