Logodiatrofis.gr
Ειδικα ΘεματαΟ ειδικός απαντά...

Οι χυμοί του εμπορίου έχουν πράγματι βιταμίνες;

Οι χυμοί του εμπορίου έχουν πράγματι βιταμίνες;

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου…

Οι χυμοί του εμπορίου, που λέγεται ότι γίνονται από κατεψυγμένους χυμούς, έχουν πράγματι βιταμίνες; Αν ναι, πόσο λιγότερες από έναν φρεσκοστυμμένο φρέσκο χυμό;

Οι χυμοί φρούτων είναι άκρως ευεργετικοί για την υγεία.

Είναι πλούσιοι σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, ένζυμα και φυτοχημικά στοιχεία αρκεί να είναι φυσικοί και φτιαγμένοι από εμάς.

Ενισχύουν τον οργανισμό, προστατεύουν από την οξείδωση που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και προσφέρουν ενέργεια, ευεξία και καλή διάθεση.

Με οποιαδήποτε μορφή και εάν καταναλωθούν οι χυμοί, φρέσκοι, εμφιαλωμένοι ή κατεψυγμένοι, διατηρούν ένα πλούσιο περιεχόμενο σε θρεπτικές ουσίες.

Ωστόσο, οι φρέσκοι χυμοί που φτιάχνουμε μόνοι μας, είναι πιο πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά από τους περισσότερους τυποποιημένους.

Αυτό συμβαίνει διότι κατά τη διαδικασία της κατάψυξης μπορεί να υπάρχουν απώλειες. Αυτό εξαρτάται από το πόσο γρήγορα, μετά από τη χυμοποίηση των φρούτων, θα πραγματοποιηθεί. Επομένως, το ποσοστό της απώλειας των θρεπτικών συστατικών είναι συνάρτηση αυτής της διαδικασίας. Συνήθως, μπορεί να κυμαίνεται από 10% έως και 50%.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμη και ο ο χυμός που θα φτιάξουμε μόνοι μας θα πρέπει να καταναλώνεται άμεσα μετά την παρασκευή του, διότι με την πάροδο ακόμα και λίγων λεπτών καταστρέφονται ορισμένα θρεπτικά συστατικά του (πχ. Βιταμίνη C) λόγω οξείδωσης. Πόσο μάλλον ένας συσκευασμένος που υφίσταται βιομηχανική επεξεργασία με σκοπό τη διατήρησή του για μεγάλο χρονικό διάστημα στα ράφια ή τα ψυγεία των καταστημάτων.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο – Διατροφολόγο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ