• Δευτέρα, 21 Οκτώβριος 2019 | 23:26
Είμαι 17 χρονών, θέλω να χάσω 5-6 κιλά μέχρι το τέλος της άνοιξης και κυρίως... Είμαι 17 χρονών, θέλω να χάσω 5-6 κιλά μέχρι το τέλος της άνοιξης και κυρίως...

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...!

 

Ερώτηση:  Καλησπέρα σας! Είμαι 17 ετών. Είμαι 1.68 και 58 κιλά. Θα ήθελα να μου προτείνετε ένα ενδεικτυκό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, ώστε να χάσω 5-6 κιλά μέχρι το τέλος της άνοιξης και κυρίως να χάσω λίπος από τα μπούτια και τους γοφούς.
Θα ήθελα να μου πείτε και ποιες τροφές θα πρέπει να εντάξω στο διαιτολόγιό μου καθημερινά. Δεν έχω κάνει ποτέ πριν διατροφή. Ευχαριστώ πολύ!

Απάντηση: Αγαπητή, ο δείκτης μάζας σώματος σου είναι 20,5 ο οποίος είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια αλλά πλησιάζει το κατώτερο φυσιολογικό όριο.

Ο δείκτης μάζας σώματος θα λέγαμε ότι αντιπροσωπεύει τον δείκτη υγείας του ατόμου και δεν είναι καλό να είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα αφού αυτό μπορεί να έχει και αρνητικές συνέπειες για την υγεία του ατόμου!

Μειωμένο βάρος συνεπάγεται και μειωμένο λίπος στο σώμα, το οποίο μπορεί να έχει ως αντίκτυπο μειωμένη ικανότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος και γενικότερα της άμυνας του οργανισμού, ακόμα και διαταραχή στην έμμηνο ρύση. Για το λόγο αυτό, θα σου πρότεινα να παραμείνεις στα κιλά που είσαι και να ξεκινήσεις συστηματική άσκηση ώστε να βελτιώσεις τοπικά τα σημεία που σε ενοχλούν στο σώμα σου!

Γιούλη Φραγκιαδουλάκη
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, BSc
Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Ηράκλειο Κρήτης
Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
fragiadoulaki@logodiatrofis.gr

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,
 θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%