• Δευτέρα, 22 Ιούλιος 2019 | 17:51
Ελαφριά τορτίγια Ελαφριά τορτίγια

Μία ελαφριά συνταγή, νόστιμη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

ΥΛΙΚΑ

• 3 αυγά
• 3 κρόκοι αυγών
• 30 ml αποβουτυρωμένο γάλα
• 500 γρ. πατάτες
• 1 κρεμμύδι
• 3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• σερβίρετέ τη με μια μεγάλη ανάμεικτη σαλάτα (μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι, σέλερι & καρότο)

Μέθοδος προετοιμασίας

  1. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε μικρές λεπτές φέτες.
  2. Ζεστάνετε το λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίστε το κρεμμύδι ελαφρά μέχρι να μαλακώσει.
  3. Προσθέστε τις πατάτες και σκεπάστε.
  4. Μαγειρέψτε το σε πολύ χαμηλή φωτιά, για τουλάχιστον 20 λεπτά αλλά και για περισσότερο αν χρειαστεί, ανάλογα με τις πατάτες.
  5. Ανακατεύετε συχνά.
  6. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά και τους κρόκους αυγών με μια πρέζα αλάτι.
  7. Αφαιρέστε τις πατάτες και τα κρεμμύδια με μια τρυπητή κουτάλα, προσθέστε τα στο μπολ και ανακατέψτε καλά.
  8. Ρίξτε ξανά το μείγμα στο τηγάνι και αφήστε την ομελέτα να τηγανιστεί σε δυνατή φωτιά.
  9. Μετά από λίγα λεπτά, μεταφέρετε το τηγάνι σε ζεστό γκριλ για να ροδίσει η επιφάνεια τις ομελέτας.
  10. Η τορτίγια είναι έτοιμη όταν η επιφάνεια ροδίσει και είναι τραγανή.
  11. Σερβίρετέ τη με μια μεγάλη ανάμεικτη σαλάτα.

Διατροφική αξία

• Θερμίδες: Από 490 σε 300
• Λίπη: Από 32.7g σε 14.6g
• Λιγότερα αυγά στο μείγμα
• Σερβίρισμα με ανάμεικτη σαλάτα ώστε να είναι αποδεκτές μικρότερες μερίδες

Διαθρεπτικές Πληροφορίες

  • Θερμίδες 300 cals /kJ
  • Πρωτεΐνες 10.8 g
  • Υδατάνθρακες 32.5 g
  • Σάκχαρα 10.6 g
  • Λίπη 14.6 g
  • Κορεσμένα 2.9 g
  • Φυτικές Ίνες 5.1 g
  • Νάτριο 0.4 g
  • Φρούτα & Λαχανικά 240 g
ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

Σχετικά άρθρα

0%