• Τρίτη, 10 Δεκέμβριος 2019 | 06:58
Παρουσιάζω επεισόδια υπερφαγίας τα οποία διαρκούν από 2-5 ημέρες Παρουσιάζω επεισόδια υπερφαγίας τα οποία διαρκούν από 2-5 ημέρες

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

Ερώτηση: Καλησπέρα . Είμαι 29 ετών, 173cm και 66 κιλά. Ενώ προσπαθώ να τρέφομαι υγιεινά και να ασκούμαι καθημερινά, με πιάνουν επεισόδια υπερφαγίας τα οποία διαρκούν από 2-5 ημέρες στη διάρκεια των οποίων τρέφομαι με οτιδήποτε υπάρχει στο σπίτι συνεχώς και μέχρι την ώρα του ύπνου και το αποτέλεσμα είναι να καταστρέφω τη προσπάθεια μηνών... Επηρεάζουν σε χείριστο βαθμό τη ψυχολογία μου και τη καθημερινότητά μου. Γενικά προσπαθώ να έχω 3 κύρια και 2 ενδιάμεσα γεύματα και να τρέφομαι από όλες τις ομάδες τροφίμων για να μη νιώθω στέρηση, αλλά έρχεται η στιγμή που κυλάω χωρίς επιστροφή και μπορώ να φάω όσα γλυκά δεν κατανάλωσα στη διάρκεια μηνών. Πως μπορώ να το αντιμετωπίσω;

Καλησπέρα Μ.,

Αρχικά , βεβαιώσου πως ακολουθείς ένα ισορροπημένο πρόγραμμα μεσογειακής διατροφής  που περιλαμβάνει τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων, φρούτα ,λαχανικά ,δημητριακά ,κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα .

Μην ξεχνάς ποτέ το πρωινό ! Θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι και δεν θα πεινάς.

Προσπάθησε να μη μένεις πάνω από 3 ώρες νηστική! Κατανάλωσε μικρά και συχνά γεύματα (5 ημερησίως ) τα οποία θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τα επεισόδια υπερφαγίας .

Βρες εναλλακτικές λύσεις έτσι ώστε να αποφύγεις την υπερκατανάλωση των γλυκών. Όποτε έχεις λιγούρα για γλυκό μπορείς να καταναλώσεις φρούτα εποχής με μια κουταλιά μέλι ή μαύρη σοκολάτα με ανάλατους ξηρούς καρπούς ,γιαούρτι με μέλι ή ζελέ με φρούτα ,έτσι ώστε να αποφύγεις την υπερκατανάλωση και να πάρεις και θρεπτικά συστατικά .

Τέλος , φρόντισε να γεμίσεις το ψυγείο σου με υγιεινές επιλογές τροφίμων έτσι ώστε να κρατηθείς μακριά από πειρασμούς και συνέχισε να γυμνάζεσαι για να διατηρήσεις το βάρος σου και να τονώνεις τον οργανισμό σου.

Δάφνη Γκούμα
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Email: goumadafni@gmail.com

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%