Ειδήσεις

Η άσκηση μπορεί να κρατήσει τους παχύσαρκους ηλικιωμένους σε κίνηση Έρευνα

Η μελέτη συνδέει τη σωματική δραστηριότητα με την ικανότητα εκτέλεσης καθημερινών εργασιών.

Η άσκηση μπορεί να βελτιώσει την καθημερινή ζωή ακόμα και για τους σοβαρά παχύσαρκους ηλικιωμένους ενήλικες, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι παχύσαρκοι ηλικιωμένοι μπορεί να μην μπορούν να περπατήσουν σε μικρές αποστάσεις - αυτό ονομάζεται σημαντική διαταραχή κινητικότητας – και να εκτελούν καθημερινές εργασίες. Η εξαιρετική παχυσαρκία, ειδικότερα, μπορεί να απειλήσει την ανεξαρτησία κάποιου, λένε οι ερευνητές.

ύπαρξη μιας μεγάλης κινητικής διαταραχής μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα ζωής και την ανεξαρτησία των ηλικιωμένων, αλλά δείξαμε ότι η μέτρια άσκηση ήταν ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος για να μειωθεί αυτός ο κίνδυνος ακόμη και σε σοβαρά παχύσαρκους", δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Stephen Kritchevsky.

Είναι διευθυντής του Κέντρου Sticht για Υγιή Γήρανση και Πρόληψη του Αλτσχάιμερ στο Ιατρικό Κέντρο Βαπτιστών του Wake Forest στο Winston-Salem, N.C.

Η μελέτη περιλάμβανε περισσότερους από 1.600 ανενεργούς άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 70 έως 89 ετών. Τους δόθηκαν τυχαία είτε σε πρόγραμμα άσκησης μέτριας έντασης είτε σε πρόγραμμα εκπαίδευσης για την υγεία. Το πρόγραμμα άσκησης εστιάστηκε στο περπάτημα, στη δύναμη, στην ισορροπία και στην ευελιξία.

Ο στόχος: να περπατάτε με μέτριο ρυθμό για 30 λεπτά και να εκτελείτε 10 λεπτά σωματικής άσκησης με βάρη αστραγάλου και 10 λεπτά άσκησης ισορροπίας σε μία συνεδρία. Οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν δύο εκπαιδευτικές συνεδρίες την εβδομάδα και δραστηριότητες στο σπίτι τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της διετούς μελέτης.

Η μεγαλύτερη μείωση του κινδύνου (31%) παρατηρήθηκε στους εξαιρετικά παχύσαρκους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τη μελέτη.

"Η ανικανότητα να περπατάτε ένα τέταρτο του μιλίου για τις καθημερινές δραστηριότητες είναι παρόμοιο με την αδυναμία να περπατήσετε ένα τετράγωνο γύρω από τη γειτονιά ή να περπατήσετε πολλά μπλοκ δρόμου για να πάτε σε ένα κατάστημα", ανέφερε ο Κρίτσεφσκι σε ένα δελτίο ειδήσεων του ιατρικού κέντρου.

Σχεδόν 13 εκατομμύρια ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι παχύσαρκοι, σύμφωνα με τα σημειώματα ιστορικού με τη μελέτη.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού Obesity.

Εβελίνα Ρουσνάκ
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Email: erusnac@nyc.gr

Δείτε επίσης

Τα υπέρβαρα παιδιά έχουν αυξημένη πιθανότητα για εγκεφαλικό επεισόδιο ως ενήλικα

Τα υπέρβαρα παιδιά έχουν αυξημένη πιθανότητα για εγκεφαλικό επεισόδιο ως ενήλικα

Γονείς, παρακαλώ σημειώστε. Εάν ο έφηβος γιος σας γίνει υπέρβαρος κατά τη διάρκεια της εφηβείας, είναι κατά 80% πιθανότερο να έχει εγκεφαλικό επεισόδιο κατά την ενηλικίωση, προειδοποιεί μια μελέτη.!

Τα γονίδια μπορούν να καθορίσουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας των παιδιών

Τα γονίδια μπορούν να καθορίσουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας των παιδιών

Οι ερευνητές εντόπισαν μια τριπλή αλληλεπίδραση μεταξύ του δείκτη μάζας σώματος (BMI) του παιδιού, του γονότυπου του παιδιού και τρόπους με τους οποίους οι γονείς ανταποκρίνονται στα αρνητικά συναισθήματα του παιδιού τους στην πρόβλεψη της περιοριστικής διατροφής.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία