• Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος 2020 | 14:03
Χτίστε μύες για να τονώσετε την καρδιά σας Χτίστε μύες για να τονώσετε την καρδιά σας

Τα άτομα με καρδιακή νόσο πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην προπόνηση με βάρη από την απώλεια βάρους.

Προτείνει νέα μελέτη.  Έχοντας περισσότερο μυϊκό ιστό και λιγότερο λίπος μειώνεται ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου σε άτομα με καρδιακές παθήσεις, προτείνει μια νέα μελέτη.

Οι γιατροί θα πρέπει να ενθαρρύνουν τους ασθενείς να κάνουν ασκήσεις με αντιστάσεις, στα πλαίσια ενός υγιεινού τρόπου ζωής, αντί να δίνουν έμφαση στην απώλεια βάρους, προτείνουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Για τη μελέτη, ο  Dr. Preethi Srikanthan του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, στο Λος Άντζελες, και οι συνεργάτες του αναλύουν τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από περισσότερους από 6.400 Αμερικάνους με καρδιακές παθήσεις.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα με τα υψηλότερα ποσοστά μυϊκού ιστού και χαμηλότερα επίπεδα σωματικού λίπους είχαν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακά προβλήματα ή άλλες αιτίες σε σχέση με τα άτομα που χωρίστηκαν με βάση την σύσταση του σώματος σε χαμηλής μυϊκής / υψηλής σε λίπος περιεκτικότητας ομάδα, χαμηλής μυϊκής / χαμηλής σε λίπος περιεκτικότητας ομάδα και υψηλής μυϊλής / υψηλής σε λίπος περιεκτικότητας ομάδα.

Επειδή οι άνθρωποι με μεγαλύτερη μυϊκή μάζα συνήθως έχουν υψηλό δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ, μια μέτρηση με βάση το ύψος και το βάρος), τα ευρήματα θα μπορούσαν να εξηγήσουν αυτό που ονομάζεται το «παράδοξο της παχυσαρκίας», όπου οι άνθρωποι με υψηλότερο ΔΜΣ έχουν χαμηλότερα ποσοστά θανάτου.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν τη σημασία της διατήρησης της μυϊκής μάζας, στη μείωση του κινδύνου για πρόωρο θάνατο, ακόμα και σε άτομα με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών, δήλωσαν οι συγγραφείς της μελέτης, σε δελτίο ειδήσεων του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολέγιο Αθλητιατρικής, η προπόνηση με αντιστάσεις μπορεί να γίνει ακόμα και με κοινά προϊόντα οικιακής χρήσης, όπως για παράδειγμα, κανάτες γάλακτος γεμισμένες με άμμο. Ενναλακτικά, οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιούν τα παραδοσιακά βάρη και αλτήρες, μηχανές βάρους, ελαστικούς σωλήνες ή σφαίρες. Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν αυτό το μήνα στο περιοδικό American Journal of Cardiology.

Αλεξιάννα Τριανταφύλλου
Τελειοφ. Διαιτολόγος - Διατροφολόγος 
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
tria.ale7 @ gmail.com

Read this article in English!

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%