• Πέμπτη, 17 Οκτώβριος 2019 | 05:56
Εχω δοκιμασει και μονη μου και με διαιτολογο να χασω κιλα, τα χανω και τα ξαναπερνω! Τί να κάνω; Εχω δοκιμασει και μονη μου και με διαιτολογο να χασω κιλα, τα χανω και τα ξαναπερνω! Τί να κάνω;

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

 

Eρώτηση:  Eιμαι 17 ετών, εχω δοκιμασει και μονη μου και με διαιτολογο να χασω κιλα, τα χανω και τα ξαναπερνω ενώ μετα ειναι δυσκολο να τα χασω (εχω προβλημα με τον θυροέιιδή μου ) ειμαι 1.69 και 90 κιλα !!!

Απάντηση:  Αγαπητή αναγνώστρια,
Πράγματι είναι αρκετά τα κιλά σε σχέση με το βάρος σου αλλά καλό είναι να ελέγξεις και πόσο λίπος έχεις. Αρχικά πρέπει να ρυθμίσεις τον θυρεοειδή σου. Αν υπάρχουν ορμονικές διαταραχές υπάρχει πιθανότητα να σου απορυθμίζουν τον μεταβολισμό. Επιπλέον περιγράφεις παραπάνω μια κατάσταση αυξομείωσης βάρους. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που απορυθμίζεται ο μεταβολισμός με συνέπεια να μην έχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Για να μην έχουμε αυτό το φαινόμενο γιο-γιο πρέπει να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή βασισμένη στις δικές σου ανάγκες και μόλις χάσεις τα κιλά σου να κάνεις συντήρηση. Μετά την απώλεια βάρους πρέπει να ακολουθήσεις διαιτολόγιο συντήρησης. Δηλαδή λίγο πιο αυξημένες θερμίδες σε σχέση με αυτές της δίαιτάς σου, έτσι ώστε ούτε να χάνεις βάρος αλλά φυσικά και ούτε να βάζεις επιπλέον. Έτσι με αυτόν τον τρόπο ο οργανισμός σου θα παγιώσει το αποτέλεσμα και δύσκολα μετά θα τα ξανα βάλεις. Οι παρακάτω συμβουλές θα σου φανούν χρήσιμες για ένα καλό ξεκίνημα.

  1. Ακολούθησε μικρά και συχνά γεύματα.
  2. Απέφυγε να τρως αργά το βράδυ
  3. Υψηλή κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε πρωτεΐνες (κρέας, κοτόπουλο, αυγό), τα οποία ενισχύουν τη μυϊκή μάζα, η οποία με τα σειρά της τονώνει το μεταβολισμό.
  4. Καταναλώνετε 2 μερίδες γαλακτοκομικών καθημερινά
  5. Να καταναλώνεις καθημερινά 2-3 ποτήρια πράσινο τσάι
  6. Συστηματική αερόβια άσκηση (30 λεπτά κάθε μέρα, περπάτημα, κολύμπι, ποδήλατο): τονώνει τη μυϊκή μάζα και το μεταβολισμό, ενώ ταυτόχρονα συντηρεί τα επίπεδα ασβεστίου σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ρούντου Αθηνά
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,Bsc
Επιστημονική υπεύθυνη διαιτολογικών μονάδων ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Κατερίνη-Λάρισα
Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

                                    θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

 

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%