• Δευτέρα, 14 Οκτώβριος 2019 | 04:09
Έχω πολύ λίπος ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς και θα ήθελα να χάσω σε 3 μήνες  Έχω πολύ λίπος ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς και θα ήθελα να χάσω σε 3 μήνες

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου

 
Ερώτηση: Γεια σας! Είμαι 15 χρόνων 1.68 μ. Περίπου και ζυγίζω 73 κιλά, εχω πολυ λίπος ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς και θα ήθελα να χάσω σε 3 μήνες το πολύ το λίπος της κοιλίας και στα πόδια τι πρέπει να κάνω ή που να απευθυνθώ ;

Απάντηση: Αγαπητή Μαίρη,

Καταλαβαίνω την ανυπομονησία σας , απλά πρέπει να καταλάβετε ότι το σωματικό βάρος είναι κάτι πολύ απλό αλλά συγχρόνως και πολύ σημαντικό. Πρέπει να γνωρίζετε πως όταν προσπαθείτε να διώξετε τα κιλά σας γρήγορα, αυτά θα «ξαναέρχονται» γρήγορα και με πιο άσχημο τρόπο (τοπικό πάχος, προβλήματα υγείας λόγω φαινομένου «γιο-γιο»).

Άρα θα σας πρότεινα να κάνετε μια διατροφή που θα χάνετε σιγά και σταθερά και αυτό θα σας οδηγήσει στο να μην βάζεις τόσο εύκολα τα κιλά και έτσι θα δείτε πάνω στο σώμα σου στα πόσα κιλά θα είστε ικανοποιημένη. Οι βασικοί κανόνες της διατροφής σου πρέπει να είναι: Να αποφεύγετε γλυκά και αλμυρά σνακ (π.χ. chips, σφολιάτες).  Να καταναλώνετε 5-7 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Να προτιμάτε τρόφιμα ολικής αλέσεως (δημητριακά, ζυμαρικά, καστανό/αναποφλοίωτο ρύζι). Να καταναλώνετε 2-3 μερίδες ημίπαχων γαλακτοκομικών ημερησίως. Να καταναλώνετε 1,5 lt νερό ημερησίως για να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός σου. Επίσης, 30 λεπτά άσκηση ημερησίως είναι πολύ σημαντική.

Τέλος, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων  λόγω της ηλικίας  το ιδανικότερο θα ήταν να απευθυνθείτε σε έναν πτυχιούχο Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, ώστε να σου σχεδιάσει ένα πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στις θρεπτικές απαιτήσεις του οργανισμού σου και της ηλικίας σου.

Έφη Δέδε
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, BSc
Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Άνω Λιόσια
Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
dede @ logodiatrofis.gr

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%