• Πέμπτη, 17 Οκτώβριος 2019 | 06:13
Έχω υποθυρεοειδή και θέλω ένα πρόγραμμα για να χάσω 5-6 κιλά. Τρώω κάθε 3.5 με 4 ώρες αλλά τίποτα. Έχω υποθυρεοειδή και θέλω ένα πρόγραμμα για να χάσω 5-6 κιλά. Τρώω κάθε 3.5 με 4 ώρες αλλά τίποτα.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

 

EρώτησηΚαλή χρονιά! Έχω υποθυρεοειδή και θέλω ένα πρόγραμμα για να χάσω 5-6 κιλά. Είμαι 1.75  και περίπου 66-68 κιλά. Κάποτε ήμουν 61 με 63 και θέλω να κατέβω σε αυτά τα κιλά ξανά. Είμαι 40 χρόνων και έχω κουραστεί μια μέρα πάνω και την άλλη κάτω. Προσέχω τι τρώω όσο μπορώ γιατί έχω και μια λιγούρα. Τρώω κάθε 3.5 με 4 ώρες αλλά τίποτα. Δεν ξέρω τι να κάνω. Εκτός κι αν συμβαίνει αυτό επειδή έχασα τη δουλειά μου μετά από 22 χρόνια και έχω πολύ άγχος. Ευχαριστώ! Χρύσα

Απάντηση: Αγαπητή  Χρυσά, Ο ψυχολογικός παράγοντας είναι πολύ  σημαντικός και κατανοώ το άγχος σου να χάσεις κιλά αλλά πρέπει να  έχεις θέληση επιμονή και υπομονή για  να τα καταφέρεις και πάνω από όλα  το θέμα της υγείας σας  που χρειαζεται μια εξαιρετικά ισορροπημένη διατροφή  Λάβετε υπόψιν σας πως το σώμα θέλει το χρόνο του να επανέλθει και πως δε μπορείτε να μειώσετε πολύ τις ποσότητες (ειδικά της πρωτεΐνης).

Χρειάζεστε μια ισορροπημένη διατροφή με 4-5 γεύματα ημερησίως, συστηματική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, επαρκής πρόσληψη υγρών, αποφυγή λιπαρών τροφών και γλυκών. Καταναλώνετε αποκλειστικά τρόφιμα ολικής αλέσεως, 2-3 ποτήρια πράσινο τσάι και μην τσιμπολογάτε Η άσκηση θα σας βοηθήσει στον έλεγχο του βάρους αν το κάνετε συστηματικά (4 φ/εβδ) με συνοδή επαρκή ενυδάτωση.

Συνεχίστε την προσπάθειά σας, και έχετε υπομονή. Είναι νωρίς για να δείτε θαύματα. 

Έφη Δέδε
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, BSc
Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Άνω Λιόσια
Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
dede @ logodiatrofis.gr

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

  θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!
ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%