• Δευτέρα, 14 Οκτώβριος 2019 | 16:00
Φεστιβάλ ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ σε Κόρινθο, Μαρούσι, Γαλάτσι και Παλαιό Φάληρο Φεστιβάλ ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ σε Κόρινθο, Μαρούσι, Γαλάτσι και Παλαιό Φάληρο

Η νέα ενότητα του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ : «Ενέργεια και Άσκηση στην ίδια Ζυγαριά!».

 

 

Μικροί και Μεγάλοι σε Κίνηση!

Στο πλαίσιο αυτό οι δήμοι Κορινθίων, Αμαρουσίου, Γαλατσίου και Π. Φαλήρου, μέλη του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ διοργανώνουν Φεστιβάλ Κίνησης με ελεύθερη είσοδο αποδεικνύοντας ότι είναι πολύ εύκολο να εντάξουμε τη φυσική δραστηριότητα στην καθημερινότητά μας, χωρίς να απαιτείται πολύς χρόνος, προσπάθεια, έξοδα και ειδικός εξοπλισμός.

Το Σάββατο 3 Μαΐου, ο εμπορικός πεζόδρομος της Κορίνθου μετατράπηκε σε μία μεγάλη σκηνή με μία τεράστια γκάμα δραστηριοτήτων για όλους. Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου αποτέλεσε την τέλεια αφορμή για τη συμμετοχή πολλών χορευτών στο Φεστιβάλ του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ. Το πρόγραμμα περιελάμβανε μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς, ντίσκο, σάλσα και λάτιν φιγούρες, μπαλέτο, παιδικά τραγούδια, ακόμα και παρουσίαση πολεμικών τεχνών Σαολίν! Οι μικροί φίλοι του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ ευχαριστήθηκαν παιχνίδι συμμετέχοντας σε πολλά παιχνίδια κίνησης όπως διελκυστίνδα, σκυταλοδρομίες, χούλα-χουπ και άλλα. Τα μεγαλύτερα παιδιά αλλά και οι γονείς έπαιξαν μπάσκετ και ποδόσφαιρο.

Μία εβδομάδα μετά, το Σάββατο 10 Μαΐου 2014, τη σκυτάλη του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ παρέλαβε ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνοντας μία πολύ επιτυχημένη "Μεγάλη Γιορτή Κίνησης" για όλη την οικογένεια. Η γιορτή ξεκίνησε μουσικά με παραδοσιακούς χορούς από το παιδικό χορευτικό τμήμα του δήμου Αμαρουσίου που ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δημιουργικά εργαστήρια κατασκευής χάρτινων καπέλων αλλά και facepainting, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά, ενώ ακολούθησαν αθλοπαιδιές με έμπνευση από παραδοσιακά παιχνίδια κίνησης όπως τσουβαλοδρομίες, μουσικά χούλα-χουπ, παιχνίδια με μπάλες, κορίνες και πολλά άλλα. Ενώ τα πολύχρωμα μπαλόνια του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ γέμισαν με χρώμα την πλατεία του Αμαρουσίου αλλά και με χαμόγελα τα πρόσωπα των μικρών φίλων του προγράμματος.

Τα επόμενα ραντεβού του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ για την προώθηση της ενότητας «Ενέργεια και Άσκηση στην ίδια Ζυγαριά» είναι στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι την Κυριακή 1η Ιουνίου με ένα πρωτότυπο Φεστιβάλ Κίνησης με θέμα «Παίζω απλά, όπως παλιά» ενώ το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 στο Π. Φάληρο γιορτάζουμε το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς με πολύ παιχνίδι, γυμναστικές επιδείξεις και πολλές εκπλήξεις!

Οι τοπικές ομάδες επιλέγουν παραδοσιακά παιχνίδια της γειτονιάς, απευθύνονται στους τοπικούς συλλόγους που προσφέρουν πληθώρα επιλογών άσκησης μέσα στο δήμο για όλα τα γούστα και καλούν γονείς και παιδιά σε πλατείες, γήπεδα και άλλα κεντρικά σημεία για να διασκεδάσουν παρέα με το ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ!

Για περισσότερες πληροφορίες συντονιστείτε στο www.paideiatrofi.org και www.facebook.com/paideiatrofi.programme

Χρυσός χορηγός του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ είναι το Ίδρυμα της Coca-Cola.

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%