Logodiatrofis.gr
ΣυνταγέςΨάρια - Θαλασσινά

Φιλέτο σολομού με σουσάμι

Φανταστική γευστική συνταγή συνδυάζοντας σολομό με σουσάμι υψηλού ORAC σκορ !

 

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 2 φέτες σολομού
  • 3 κουταλιές της σούπας σουσάμι
  • Φρέσκα ανάμεικτα μυρωδικά: δεντρολίβανο, βασιλικός, μαντζουράνα
  • 2 φέτες λεμόνι
  • Αλάτι & πιπέρι

Για τη σαλάτα:

  • 1 μαρούλι σαλάτα
  • ½ ματσάκι σπανάκι
  • ½ ματσάκι ρόκα
  • 2κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά με το σουσάμι και κυλάμε στο μίγμα τοποθετούμε το σολομό έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές .
  2. Σε ένα αντικολλητικό ταψί (ή σεπυρίμαχο σκεύος με λίγο νερό) τοποθετούμε το σολομό.
  3. Βάζουμε μία φέτα λεμονιού πάνω από κάθε φιλέτο.
  4. Ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στου 200oC.
  5. Χτυπάμε σε ένα μικρό βάζο με καπάκι το ξύδι με το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα λαχανικά.
  6. Σερβίρουμε κάθε φιλέτο σολομού με τη σαλάτα.

Διατροφικό σχόλιο

Τα πολύτιμα ω-3 λιπαρά που περιλαμβάνονται στο σολομό δρουν συνεργικά με τα απαραίτητα ω-6 λιπαρά που παρευρίσκονται πλουσιοπάροχα στο σουσάμι.

Το σουσάμι επίσης περιέχει σημαντικές ποσότητες χαρακτηριστικών λιγνάνων, όπως η σεσαμίνη και η σεσαμολίνη, οι οποίες παρουσιάζουν σημαντικές αντιοξειδωτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες.

Επιπλέον, οι λιγνάνες συνδυάζονται μοναδικά με τη βιταμίνη Ε, που επίσης είναι παρούσα σε υψηλό βαθμό στο σουσάμι.

Ταυτόχρονα η Βιταμίνη C, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, το ασβέστιο το μαγνήσιο, το σελήνιο και οι πρωτεΐνες ανώτατης βιολογικής αξίας δημιουργούν ένα δυναμικό διατροφικό συνδυασμό, ο οποίος προσφέρει ασπίδα προστασίας από οξειδωτικούς παράγοντες που απειλούν την υγεία, ενισχύει το νευρικό σύστημα, δομεί γερά οστά και τονώνει το μυϊκό σύστημα

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 3.580

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ