Logodiatrofis.gr
Τροφογνωσια

Φυστικοβούτυρο: θρεπτικό αλλά… παρεξηγημένο

Το φυστικοβούτυρο υπάρχει από τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο το 1916.

 

Το φυστικοβούτυρο είναι πολτός ξηρών καρπών, συνηθεστέρα φιστικιών. Διακρίνεται για την υψηλή του περιεκτικότητα σε Βιταμίνη Ε, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, συμβάλλοντας στην καλή υγεία του δέρματος και στην πρόληψη του καρκίνου.

Επιπλέον, το φυστικοβούτυρο περιέχει βιταμίνη Β3 που ανανεώνει τα κύτταρα του οργανισμού μας, καθώς επίσης και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, που βελτιώνουν την καλή χοληστερόλη. Το αυξημένο περιεχόμενο του φυστικοβούτυρου σε σίδηρο, ασβέστιο και ρεσβερατρόλη βοηθάει στην αντιγήρανση και καταπολεμά τα βακτήρια, τους ιούς και τους μύκητες.

Επιπρόσθετα, το φυστικοβούτυρο είναι πλούσιο σε κουμαρικό Οξύ, νιασίνη και φυτικές ίνες που συμβάλλουν:

  • Στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του εντέρου
  • Στην καταπολέμηση των εκφυλιστικών ασθενειών (π.χ. Αλτσχάιμερ).

Ωστόσο χρειάζεται προσοχή στην ποσότητα, λόγω του υψηλού θερμιδικού περιεχομένου (τα 100γρ αποδίδουν 600kcal).

Νικολίνα – Σοφία Μάλλιου
Σύμβουλος Διατροφής

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ