Συνταγή που προτείνεται ανεπιφύλακτα ως πρωινό γεύμα πλούσιο σε ORAC.
Εφοδιάζει τον οργανισμό με την απαραίτητη ενέργεια και παρέχει πλουσιοπάροχα ποικιλία σημαντικών θρεπτικών συστατικών!
Χρόνος μαγειρέματος: 10 Λεπτά
Υλικά για 2 μερίδες
- 1 φλιτζάνι δημητριακά ολικής αλέσεως
- 2 φλιτζάνια γάλα με 1.5% λιπαρά
- 4 κ.σ. καρυδόψιχα
- 10 αμύγδαλα
- 2 φλιτζάνια φρούτα εποχής (Μπανάνα, μήλο, αχλάδι, σταφύλι, ακτινίδιο, φράουλες κλπ)
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα
- Τοποθετούμε τα δημητριακά ολικής αλέσεως σε ένα βαθύ πιάτο
- Προσθέτουμε τα καρύδια και τα αμύγδαλα
- Ψιλοκόβουμε τα φρούτα και και τα ανακατεύουμε με τη βρώμη.
- Προσθέτουμε το γάλα και σερβίρουμε
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Τα δημητριακά ολικής αλέσεως αποτελούν ιδιαίτερα σημαντική πηγή βιταμινών της ομάδας Β και φυτικών ινών με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην καλή λειτουργία του εντέρου. Οι ξηροί καρποί και τα φρούτα εποχής αποτελούν σημαντικές πηγές βιταμινών C και Ε, ψευδάργυρου, και φυσικά πολλών μονάδων ORAC. Το γάλα τέλος, είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών υψηλότατης βιολογικής αξίας, βιταμινών A, D που συμβάλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία από οστεοπόρωση.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ (in vitro): 5.100