Logodiatrofis.gr
ΣουπεςΣυνταγές

Πράσινη σούπα με μπρόκολο 

Απολαυστική χειμερινή πρόταση που περιλαμβάνει τις ιδιαίτερες διατροφικές και αντιοξειδωτικές του μπρόκολου!

 Υλικά για 4 μερίδες:

  • 600γρ. μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πατάτα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3φλ. νερό
  • ½φλ. λευκό κρασί
  • ½ φλ. γάλα συμπυκνωμένο 1.5% σε λιπαρά
  • 100γρ τριμμένο τυρί
  • Μαϊντανός
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αχνίζουμε το μπρόκολο (κομμένο σε φουντίτσες), την πατάτα και τα κρεμμυδάκια και τα σβήνουμε με κρασί.
  2. Προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
  3. Βάζουμε το μίγμα στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε μέχρι να γίνει κρέμα. Στην συνέχεια το ρίχνουμε και πάλι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το γάλα και το τυρί και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά.
  4. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.

Διατροφικό σχόλιο:

Η συνύπαρξη του μπρόκολου με το κρεμμύδι, το μαϊντανό, και το ελαιόλαδο αυξάνει στο μέγιστο τη περιεκτικότητα της συνταγής σε μονάδες ORAC.

Η συνταγή αυτή χαρακτηρίζεται από υψηλή παροχή επιμέρους αντιοξειδωτικές ενώσεων όπως είναι η βιταμίνη C, το β-καροτένιο, τα φλαβονοειδή και κυρίως η σουλφοροφάνη.

Η σουλφοροφάνη είναι μία μοναδική αντιοξειδωτική ουσία που περιλαμβάνεται στο μπρόκολο και είναι γνωστή για την ιδιαίτερη προστασία που προσφέρει στην πρόληψη από διάφορες μορφές καρκίνου.

Επιπλέον συμβάλει, σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά που περιλαμβάνονται στη σούπα αυτή, στη μείωση των επίπεδων τη LDL – κακής χοληστερόλης, προστατεύοντας την καρδιά και τα αγγεία!

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 3.310

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ