• Παρασκευή, 05 Ιούνιος 2020 | 13:02
Γίνε ο διατροφολόγος του εαυτού σου… Γίνε ο διατροφολόγος του εαυτού σου…

Χάσε βάρος σταθερά και με ασφάλεια με το 'Ημερολόγιο Καταγραφής Γευμάτων'.

Το απόλυτο εργαλείο που θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος με αποτελεσματικό τρόπο.

Σε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Journal of Preventive Medicine, η οποία πραγματοποιήθηκε σε άτομα που προσπαθούσαν να χάσουν βάρος βρέθηκε ότι όσοι κρατούσαν ημερολόγιο διατροφής έχασαν δύο φορές περισσότερο βάρος από εκείνους που δεν κρατούσαν ημερολόγιο.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από πολλές άλλες έρευνες που αναφέρουν παρόμοια αποτελέσματα.

Η καταγραφή των τροφίμων και των ποτών που καταναλώνετε σας ενθαρρύνει να συνειδητοποιήσετε τι έχετε καταναλώσει και να προγραμματίσετε τι μπορείτε να φάτε αργότερα.

Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να κάνετε συνειδητές επιλογές, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να τρώτε λιγότερο.

Ταυτόχρονα, μπορείτε να σημειώνετε και το καθημερινό σωματικό σας βάρος, αλλά και λίπος (για την περίπτωση που διαθέτετε ειδική ζυγαριά-λιπομετρητή). Παράλληλα η καταγραφή στη διπλανή σελίδα της εκάστοτε ημέρας, τυχόν συμπτωμάτων ή διαταραχών (δυσπεψία, πρηξίματα, δυσκοιλιότητα κλπ.), των συναισθημάτων σας, πληροφοριών της καθημερινής φυσικής σας δραστηριότητας, αλλά και των μαγειρικών συνταγών που χρησιμοποιείτε, θα σας βοηθήσει στο να κατανοήσετε πλήρως τη σχέση μεταξύ καταναλισκόμενων τροφίμων και των άμεσων αποτελεσμάτων τους στο σωματικό βάρος, στην υγεία και την ψυχολογία σας.

Προσπαθήστε λοιπόν να καταγράφετε καθημερινά στο ειδικό έντυπο της Επιστημονικής Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ τι τρώτε και μην ξεχνάτε να σημειώνετε τα ποτά, αλλά και τις μικρές διαιτητικές σας παρεκτροπές! Σημειώστε επίσης και τα συναισθήματα ή τα συμπτώματα που προέκυψαν ως επακόλουθο. Ως αποτέλεσμα θα έχετε ένα πλήρη οδηγό ανάλυσης των ιδιαιτεροτήτων και των χαρακτηριστικών της προσωπικής σας διατροφής.

Για όσους ακολουθούν ένα πρόγραμμα διατροφής, ένα Ημερολόγιο Καταγραφής Γευμάτων στο οποίο καταγράφουν τα τρόφιμα που καταναλώνουν μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό μέσο στην προσπάθεια τους να χάσουν βάρος και να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν τις λανθασμένες διατροφικές τους συνήθειες και συμπεριφορές.

Το μεγαλύτερο όφελος από το 'Ημερολόγιο Καταγραφής Γευμάτων' είναι ότι βοηθάει εκείνους που το τηρούν να αντιληφθούν πραγματικά τη σύνδεση μεταξύ διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας και βάρους.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι το «Ημερολόγιο Καταγραφής Γευμάτων» αποτελεί κεντρικό εργαλείο της διαιτολογικής παρέμβασης που πραγματοποιείται στις Διαιτολογικές Μονάδες ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Συμβάλλει καθοριστικά στην ανάλυση της διατροφικής κατάστασης των ατόμων και στην αξιολόγηση της εφαρμογής των διαιτολογίων.

Το «Ημερολόγιο Καταγραφής Γευμάτων» μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο σύμμαχο στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος!

Βρείτε και αποκτήστε το Ημερολόγιο Καταγραφής Γευμάτων ΕΔΩ!

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%