Ελαφριά και νόστιμη συνταγή!
Υλικά:
- 500ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ημιαποβουτυρωμένο Γάλα 1,5% λιπαρά
- 100γρ Φρέσκια Κρέμα Γάλακτος 35% λιπαρά
- 10γρ ( 20 κουτ. γλυκού) Sweet & Balance ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΣΟΥΚΡΑΛΟΖΗ ΓΙΩΤΗΣ
- 10γρ. (1 φακελάκι) Ζελατίνη Granule ΓΙΩΤΗΣ
- 1 κουτ. σούπας Ρούμι
- 70γρ. (3 ½ κουτ. σούπας) Μαρμελάδα Φράουλα με Φρουκτόζη Fytro
Εκτέλεση:
- Βάζετε τη Ζελατίνη σε ένα μπολ με 4 κουτ. σούπας κρύο νερό και την αφήνετε να φουσκώσει για 4 λεπτά
- Προσθέτετε σε μια κατσαρόλα το Γάλα, την Κρέμα Γάλακτος , το Sweet & Balance Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη και το Ρούμι
- Μόλις το μίγμα ζεσταθεί αρκετά αποσύρετε από τη φωτιά , ρίχνετε περίπου το 1/3 στο μπολ με τη ζελατίνη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά
- Ρίχνετε τη διαλυμένη ζελατίνη στην κατσαρόλα και βράζετε για 1 με 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς (μην περιμένετε να πήξει κατά το βράσιμο)
- Μοιράζετε την Πανακότα σε 8 μικρά φορμάκια και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτετε τη Μαρμελάδα Φράουλα με Φρουκτόζη Fytro και 7 κουτ. γλυκού νερό
- Τα ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να ζεσταθεί ελαφρώς και να γίνει ρευστό
- Ξεφορμάρετε την Πανακότα και γαρνίρετε με τη Μαρμελάδα.
Χρήσιμες Πληροφορίες για το γλύκισμα Ανά Μερίδα 85γραμ
- Ενέργεια 102 kcal
- Πρωτεΐνες 3,5 g
- Υδατάνθρακες 10,0 g
- Σάκχαρα 8,8 g
- Λιπαρά 5,4 g
- Κορεσμένα 3,7 g
- Εδώδιμες ίνες 0,2 g
- Νάτριο 0,04 g
Μερίδες ανά γλύκισμα: 8
Βάρος μερίδας: 85 ΓΡ.
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 2/3 ισοδύναμα αμύλου, 1 ισοδύναμο λίπους