Logodiatrofis.gr
ΓλυκάΜαγειρεύω - ΠροστατεύωΣυνταγές

Πουτίγκα ‘Σοκοσόκ’

Τέλεια απόλαυση σε ελαφριά εκδοχή, η οποία ενισχύεται και από τις διατροφικές ιδιότητες της σοκολάτας.

  • Προετοιμασία: 20΄
  • Ψήσιμο: 30΄

ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες)

  • 8 φέτες τσουρέκι ή 8 φέτες ψωμί μπριός που θα βρείτε σε καλούς φούρνους, κατά προτίμηση μπαγιάτικες
  • 100 γρ. γάλα
  • 135 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά Arla
  • 100 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
  • 3 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών, ελαφρώς χτυπημένοι
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Φρυγανίζω ελαφρά τις φέτες τσουρεκιού ή μπριός, στη φρυγανιέρα ή στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
  2. Τις σπάω σε μικρά κομμάτια.
  3. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω καλά το γάλα με την κρέμα γάλακτος χωρίς να τα αφήσω να πάρουν βράση.
  4. Βάζω τα κομμάτια κουβερτούρας και σοκολάτας γάλακτος σε ένα μεταλλικό μπολ και αδειάζω εκεί το καυτό μείγμα γάλακτος.
  5. Ανακατεύω συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι οι σοκολάτες να λιώσουν από το καυτό υγρό και να φτιάξω μια παχύρρευστη σοκολατένια κρέμα.
  6. Προσθέτω τους κρόκους και ανακατεύω καλά για να ενωθούν με το μείγμα.
  7. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C.
  8. Αλείφω καλά με το βούτυρο ένα μέτριο βαθύ πυρίμαχο ταψάκι και το πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη, ακόμα και στα τοιχώματα.
  9. Στρώνω στο ταψί τα κομμάτια τσουρεκιού. Περιχύνω με την κρέμα σοκολάτας και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  10. Ψήνω την πουτίγκα για 30 λεπτά και τη σερβίρω ζεστή (όχι καυτή).

Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκη

Τέλεια απόλαυση σε ελαφριά εκδοχή, η οποία ενισχύεται και από τις διατροφικές ιδιότητες της σοκολάτας!

Γλυκιά πρόταση πλήρης σε υδατάνθρακες, και σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες.

Επιπλέον, η παρουσία αυγών φορτίζει του μυς!

Επίσης, περιλαμβάνει βιταμίνες Α και Ε που δημιουργούν ασπίδα προστασίας από οξειδωτικούς παράγοντες, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν την υγεία της επιδερμίδας, των μαλλιών και των ματιών!

Τέλος, το αυξημένο περιεχόμενο της συνταγής σε ασβέστιο και βιταμίνη D, τα οποία προσφέρονται αφειδώς από την κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά και το βούτυρο, επιφέρει σημαντικά οφέλη στο μυοσκελετικό και ανοσοποιητικό σύστημα!

Βρείτε εδώ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της σειράς ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ 
μαζί με τα διατροφικά τους σχόλια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ